Jak uchytit další sadu kol na motorce?
Re: Jak uchytit další sadu kol na motorce?
Radek->Trochu mimo téma, ale nedá mi to a musím vyjádřit svůj názor. Nejlepší řešení situace je podle mě obutí motorky do třeba E-09, nebo jiné alternativy a můžeš jet v pohodě po silnicii a v terénu se taky neztratíš.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
taky jsem to radkovi navrhoval... jenže .. on to nemá v TP takže kdyby něco při přejezdu po silnici tak problém .. to je fakttotr píše:Radek->Trochu mimo téma, ale nedá mi to a musím vyjádřit svůj názor. Nejlepší řešení situace je podle mě obutí motorky do třeba E-09, nebo jiné alternativy a můžeš jet v pohodě po silnicii a v terénu se taky neztratíš.

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to zkusil, namontoval jsem nosič, kufr, vzal jsem přední 21" a v pohodě se to tam vleze a ani mě to nijak při sezení na mašině neomezujekenyo píše:btw.. radku ty kola jsou dost velký.. zkoušel sis tam dát kufr a k tomu domyslet tohle.. mám takové obavy že se to tam nevejde.. musel bys ty kola mít na šířku až po stranách kufru asi.. TRY IT![]()

Jasný, pokud bych měl klasiku XT660R, tak bych to takhle řešil. Byl by to ideální kompromistotr píše:Radek->Trochu mimo téma, ale nedá mi to a musím vyjádřit svůj názor. Nejlepší řešení situace je podle mě obutí motorky do třeba E-09, nebo jiné alternativy a můžeš jet v pohodě po silnicii a v terénu se taky neztratíš.

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak se mi podařilo najít někoho kdo to takhle už má, poslal mi pár fotek a musim uznat že jeho řešení je přinejmenšim hodně zajímavé 
V podstatě má na moto "klasický" nosič bočních kufrů. V tom plechu jsou vyvrtané 4 díry, které pasují na díry v kotouči a čtyrma šroubama se to stáhne.

V podstatě má na moto "klasický" nosič bočních kufrů. V tom plechu jsou vyvrtané 4 díry, které pasují na díry v kotouči a čtyrma šroubama se to stáhne.

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Radek> jenže HP2 je mnohem větší motorka jak xt 

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
by mě zajímalo co na tu obludu dává dopředu 

mno přece to co my dozadu.kenyo píše:by mě zajímalo co na tu obludu dává dopředu

Neviem ako v ČR ale u nás na Slovensku to funguje tak že do TP sa dajú dopísať aj iné rafiky a pneu ako je dané výrobcom. Prinajmenšom u áut to funguje, tak musí aj v prípade moto. Čiže Radku daj si R-kové kolesá zapísať do TP a maš problém vyriešený. Nemusíš nosiť vercajk, meniť kolesá, brzdič, odvzdušňovať a podobné veci. Lebo neverím že tie kolá pasujú úplne bez úprav.kenyo píše:taky jsem to radkovi navrhoval... jenže .. on to nemá v TP takže kdyby něco při přejezdu po silnici tak problém .. to je fakttotr píše:Radek->Trochu mimo téma, ale nedá mi to a musím vyjádřit svůj názor. Nejlepší řešení situace je podle mě obutí motorky do třeba E-09, nebo jiné alternativy a můžeš jet v pohodě po silnicii a v terénu se taky neztratíš.![]()
Aj ked viem že tú zmenu kolies máš dosť dobre premyslenú...
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
chrener> u aut to jde, ale u motorek je to problém. Yamaha mi na to nevydá papír a bez papíru od Yamahy mi to nikdo nezapíše...
. Stačí sundat enduro kola a dát místo nich motárdy a na to všechno si vystačím s jednou ráčnou a čtyrma ořechama. Samotná výměna kol je pak otázkou několika minut, naposled jsem měl za 15minut "přezuto" a myslím že časem to v klídku stáhnu ještě o 5 minut dolů..
Jediný problém byl s přednim brzdičem, který lehce drhnul o výplet toho velkýho 21" kola. Tak jsem ho trochu zbrousil a stříknul, ale budu ho tam mít nastálo, není třeba jej po každé výměně kol měnit..

Věř nebo ne, ale pasuje to bez úpravLebo neverím že tie kolá pasujú úplne bez úprav.

Jediný problém byl s přednim brzdičem, který lehce drhnul o výplet toho velkýho 21" kola. Tak jsem ho trochu zbrousil a stříknul, ale budu ho tam mít nastálo, není třeba jej po každé výměně kol měnit..
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jediný, co mi dělalo vrásky na čele, bylo to, že jsem nevědel, jak někde v tatárii bezpečně zvednout celou mašinu bez centrálního stojanu...
Ještě že mám ten obří kufr, na objem tam ten stojan zas tolik místa nezabere
Samozřejmě nejlepší řešení by byl centr. stojan.. Taky nad touto možností uvažuji
------
Jinak jsem si zkoušel jen tak orientačně spočítat průhyb té tyče(osy) a vyšlo mi cca 0,37mm na konci
. Příští týden si nechám vypálit ty destičky a pak už stačí jen nechat vyřezat závit do 20mm nerezové tyče.
Ještě že mám ten obří kufr, na objem tam ten stojan zas tolik místa nezabere

Samozřejmě nejlepší řešení by byl centr. stojan.. Taky nad touto možností uvažuji

------
Jinak jsem si zkoušel jen tak orientačně spočítat průhyb té tyče(osy) a vyšlo mi cca 0,37mm na konci

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A jedeméééééé
. Začínám přemýšlet, že bych stan nechal doma a tatarovu vyjížďku jel na špuntech 

Radek-> pěkný obojživelník 

Tak pojedeš na sraz ???
....na takové to domácí žvýkání....
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
kenvelo> přemýšlel jsem nad tím, ale když tatar říkal, že to nebude třeba - tak bych ty kola táhnul zbytečně . .A taky tam v thajsku teď lítá vrtulník a sbírá motorkáře 

- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
V Thajsku teď mají povodně.. Tak snad jsou všici kluci ze severu ok!! ?
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Původně jsem chtěl dotáhnout dokonce způsob s tyčí skrz osy kol, nakonec jsem ale přeci jen využil ty tatarovo nosiče
. Finální uchycení - k nosiči pevně stažené kurtou, už samo o sobě to drží velmi dobře ve svislé poloze. Pro jistotu sem to ale ještě stáhnul gumicukama. Má to za sebou prvních 60km a vypadá to spolehlivě. Ani jedno kolo neulítlo