Úprava sériových výfukov
Úprava sériových výfukov
Chcel by som nejako upraviť pôvodné výfuky kvôli lepšiemu zvuku. Viem, že nikdy nebudú mať taký zvuk ako ladené ale momentálne na ladené peniaze nemám a takúto tému som tu nenašiel. Takže ak má niekto s tým skúsenosť mohol by sa o ňu podeliť 

Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Úprava sériových výfukov
...
Naposledy upravil(a) packi dne pon 14. kvě 2012 22:37:07, celkem upraveno 1 x.
Čus. já bych měl o ně zájem. pokud je ještě máš. a pokud koncovkou myslíš celej tlumič .díkes.
Naposledy upravil(a) willis dne stř 09. kvě 2012 18:45:37, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, už jsou ty výfuky pryč?
.
Naposledy upravil(a) packi dne pon 14. kvě 2012 22:36:16, celkem upraveno 2 x.
sup
er.tak já je beru. do pm ti písnu adresu a pošleš je dobírkou ju?

willis píše:super.tak já je beru. do pm ti písnu adresu a pošleš je dobírkou ju?
OK v pondeli je hodim na postu.
Chlapi jak je to s tou úpravou origo výfuků? Máte s tím teda někdo nejakou zkušenost? Mně se origo výfuky líbí a přemýšlím že bych je lehce kuchnul.
Tak pokud by někdo chtěl mám doma koncovky výfuku na prodej.Najel jsem s nima asi 8000km.Jsou z 07.
a dávat je na mojí moto určitě nebudu.

Jako originály? Co za ně chceš?
Kolik jsi ochotný za ně dát+pošta.Hop píše:Jako originály? Co za ně chceš?
Tady se to téma pořád uhýbá. Já bych měl taky zájem o úpravu origo výfuků. Neporadí někdo? Jak to kuchnout?
No podle mě jedině odvrtat,rozřezat a vyndat vnitřek a udělat novej. Je v tom ta hmota a tu jinak nevyndáš.vikisek píše:Tady se to téma pořád uhýbá. Já bych měl taky zájem o úpravu origo výfuků. Neporadí někdo? Jak to kuchnout?

No já už jsem je trochu rozdělával. Odvrtal jsem 4 nýty co držej ten černý kužel na konci koncovky a myslel jsem si,že to bude snýtované i s kocovým kulatým plechem na kterém je navařená ta trubku co jde ven. Ale na 4 nýtech drží jen ten kužel. A pak to je po obvodu zavařené.venca píše:No podle mě jedině odvrtat,rozřezat a vyndat vnitřek a udělat novej. Je v tom ta hmota a tu jinak nevyndáš.vikisek píše:Tady se to téma pořád uhýbá. Já bych měl taky zájem o úpravu origo výfuků. Neporadí někdo? Jak to kuchnout?
Myslel jsem,že když se dostanu do výfuku,tak tam prostě nějakou tu přepážku uberu nebo navrtám díru a bude to.

Myslel jsem,že tu třeba někdo bude kdo už to zkoušel a ví jak to ve vnitř vypadá.Třeba by stačilo jen tu vývodovou trubku uříznout a navařit tam malinko větší,ale čert ví jestli ta trubka nepokračuje dál a nebo za ní je jen komora.
Na to samé jsem přišel i já
. Asi to chce flexu a céóčko. S tou koncovou trubkou nevím. Lepší by bylo navrtat přepážku uvnitř výfuku. Jediná věc, z které mám strach je, aby se rapidně nezvýšila spotřeba nebo se snížil výkon. Ten výfuk totiž musí mít nějaké parametry. Ale u této stříkačky by to snad mělo být ok.

Rad by som vam pomohol chlapi, kedze ja mam presne take origo vyfouky, ale uz vykuchane. zvuk je to uzasny a krasne strielaju.....
Ale ako to vyrobit vam bohuzial neporadim, ked som kupil moto tak som ich dostal uz hotove. a chlapik co to mal predomnou tiez uz tak kupil.....
Ale ked som pozeral do vnutra...tak ta vlozka je cela dierkovana( prevrtana)....

Ale ako to vyrobit vam bohuzial neporadim, ked som kupil moto tak som ich dostal uz hotove. a chlapik co to mal predomnou tiez uz tak kupil.....

Ale ked som pozeral do vnutra...tak ta vlozka je cela dierkovana( prevrtana)....
Zamiloval som sa.....nepredpokladal som ze to bude take jednoduche, ale stalo sa.. 
Yamaha XT660X, Red, 2005, KN, Origo vyfuky (vykuchane)- zvuk nenomany

Chlapi,
já jsem to dělal někdy před 2-3lety, když jsem měl R-ko. Za účelem "ladění" jsem koupil druhé originální výfuky za asi 1500Kč a ty z motorky jsem upravil.
Snad si to pamatuju správně:
- nejdříve jsem odvrtal nýty,
- pak jsem flexou odřízl asi 2cm od konce po celém obvodu, abych zachoval zadní misku s vyústěním výfuku,
- elektrodama jsem vypálil uvnitř dvě přepážky (vše ven),
- protože tlumič má dva pláště, tak ten vnitřní perforovaný jsem musel zevnitř, 2cm od zadního již zkráceného okraje odřezat (flexovým kotoučem na vrtačce) a
- potom jsem vrátil na své místo zadní misku s vyústěním výfuku a zanýtoval, tak aby výfuk vypadal originálně.
Jen hnidopich by na první pohled zjistil, že jsou koncovky výfuku zkráceny o 2cm.
Zvuk byl lepší, přitom ne žádný brutus. Krouťák odspodu byl znatelněji lepší a na spotřebě jsem nepoznal změnu.
R-ko jsem pak prodal s originálními výfuky a "vytuněné výfuky" jsem prodal tady v našem bazaru.
... a v současné době ladím Z-ko, naposledy dnes jsem upravoval db kiler.
Ať se Vám daří.
já jsem to dělal někdy před 2-3lety, když jsem měl R-ko. Za účelem "ladění" jsem koupil druhé originální výfuky za asi 1500Kč a ty z motorky jsem upravil.
Snad si to pamatuju správně:
- nejdříve jsem odvrtal nýty,
- pak jsem flexou odřízl asi 2cm od konce po celém obvodu, abych zachoval zadní misku s vyústěním výfuku,
- elektrodama jsem vypálil uvnitř dvě přepážky (vše ven),
- protože tlumič má dva pláště, tak ten vnitřní perforovaný jsem musel zevnitř, 2cm od zadního již zkráceného okraje odřezat (flexovým kotoučem na vrtačce) a
- potom jsem vrátil na své místo zadní misku s vyústěním výfuku a zanýtoval, tak aby výfuk vypadal originálně.
Jen hnidopich by na první pohled zjistil, že jsou koncovky výfuku zkráceny o 2cm.
Zvuk byl lepší, přitom ne žádný brutus. Krouťák odspodu byl znatelněji lepší a na spotřebě jsem nepoznal změnu.
R-ko jsem pak prodal s originálními výfuky a "vytuněné výfuky" jsem prodal tady v našem bazaru.
... a v současné době ladím Z-ko, naposledy dnes jsem upravoval db kiler.

Ať se Vám daří.
No ja jsem právě přemýšlel,že ubrousím ten malinký svár z čela, jak je na obrázku označené šipkou. Pak už bych ten vnitřní díl vyndal ven?
To by stačilo ubrousit tak 1-2mm a zůstali by tam i původní díry na tu kuželovou koncovku.
To by stačilo ubrousit tak 1-2mm a zůstali by tam i původní díry na tu kuželovou koncovku.
vikisek, tak se dovnitř nedostaneš, neb ta trubka je přivařená i za druhou přepážku uvnitř a ta nejde vysunout -je zevnitř přivařená k plášti výfuku.vikisek píše:No ja jsem právě přemýšlel,že ubrousím ten malinký svár z čela, jak je na obrázku označené šipkou. Pak už bych ten vnitřní díl vyndal ven?
Ahojte...idem postupne predávat svoje vyfuky.
Konkretne : komplet vyfukovy system aj s origo koncovkami(moto ma cca 36000 km, neviem kolko vyfuky)
: a koncovky origo výfukov ale upravené, presne také ako tu zhanate. Ak ma niekto zaujem, info v správe...
Pohybujem sa po celom SR...nieje problem dorucit.
Konkretne : komplet vyfukovy system aj s origo koncovkami(moto ma cca 36000 km, neviem kolko vyfuky)
: a koncovky origo výfukov ale upravené, presne také ako tu zhanate. Ak ma niekto zaujem, info v správe...
Pohybujem sa po celom SR...nieje problem dorucit.
Zamiloval som sa.....nepredpokladal som ze to bude take jednoduche, ale stalo sa..