Přesný postup při výměně oleje
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přesný postup při výměně oleje
Milala> taky jsem nad ním přemýšlel, rozhodně ho pořídím, protože já na takový věci cit nemám, prostě co nejde silou, jde ještě větší silou
aby mě to potom ale nestálo víc....

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Ten odvzdušňovací šroubek se má vyšroubovat a až z tama začne valit olej,fofrem nandat z5 jo?
Tak to sem zvědav kolik vzduchu tam mám,protože sem to dělal sám poprvé letos a o tom šroubku se dozvěděl teď..
ups
V manuálu sem o tom šroubku nic nenašel..
Tak to sem zvědav kolik vzduchu tam mám,protože sem to dělal sám poprvé letos a o tom šroubku se dozvěděl teď..

V manuálu sem o tom šroubku nic nenašel..
Ty levny cinsky momentaky nebrat. S jednim takovym jsem utrhnul sroub na viku hlavy u motoru. Pocitejte, ze s klicem za litr muzete s jistotou tak utahovat srouby u kola u auta. Nehlede na to, ze uz docela kvalitni Tona momentak jde sehnat pod dva tisice.
To vicko filtru neni treba nijak zvlast utahovat, ten o-krouzek pod nim je docela macatej, takze to staci utahnout natolik, aby se to nepovolilo. Pokud to nemate v ruce, tak si pred montazi udelejte pres sroub a vicko tenkou carku fixem a pak to utahnete do stejny polohy. Pozor ale, at ty dva stejny srouby neprohodite.
To vicko filtru neni treba nijak zvlast utahovat, ten o-krouzek pod nim je docela macatej, takze to staci utahnout natolik, aby se to nepovolilo. Pokud to nemate v ruce, tak si pred montazi udelejte pres sroub a vicko tenkou carku fixem a pak to utahnete do stejny polohy. Pozor ale, at ty dva stejny srouby neprohodite.

- Milala
- Kontaktovat uživatele:
[quote="TTrs"]Ty levny cinsky momentaky nebrat. S jednim takovym jsem utrhnul sroub na viku hlavy u motoru. Pocitejte, ze s klicem za litr muzete s jistotou tak utahovat srouby u kola u auta. Nehlede na to, ze uz docela kvalitni Tona momentak jde sehnat pod dva tisice.
Nemáš náhodou takhle z hlavy představu, jaký rozsah v Nm by měl momenťák pro naše účely zvládat? Nabídka je dost široká. Mohl bych juknout do manuálu a najít nejmenší a největší utahovací moment, ale mám pocit, že máš tyhle věci dost zmáklý-nepletu se? Na škole jsem se přiživoval jako cyklomechanik a dodnes si kola pro zábavu ladím sám. Ale přiznám, že stržených závitů pár bylo. A velomateriál na úrovni už taky něco stojí
Jinak TONA a vůbec tedy české nebo slovenské profi nářadí má asi docela dobrou pověst. Takže za dvojku už dobrý? Mně by se asi momenťák neztratil
Dík za komentář, tradičně na úrovni
.
Nemáš náhodou takhle z hlavy představu, jaký rozsah v Nm by měl momenťák pro naše účely zvládat? Nabídka je dost široká. Mohl bych juknout do manuálu a najít nejmenší a největší utahovací moment, ale mám pocit, že máš tyhle věci dost zmáklý-nepletu se? Na škole jsem se přiživoval jako cyklomechanik a dodnes si kola pro zábavu ladím sám. Ale přiznám, že stržených závitů pár bylo. A velomateriál na úrovni už taky něco stojí

XT660X....eXTra potěšení
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
milala> hlavně nekupuj nějakej z širokym rozsahem jako např. 20 - 200Nm ... idealni je mit dva. Jeden na nižší hodnoty (např. nějakejch 10-40Nm) a druhej na ty vyšší. Jinak to hodně proměřuje.
sem koukal na tu tonu...celkem rakety ty jo...tendle bych tak jako videl ze by se nam hodil http://www.tona.cz/cesky/vyrobky/?langu ... =OMK100-SP
Já mám klíče dva: 4-24Nm, 24-206Nm. Oba jsou koupené v Louisu kolem 25 euro/ks. Jsou sice levné, ale používám je prozatím s úspěchem.
Na hobby pouziti je myslim idealni, ale na M6 a M7 srouby v motoru bych s nim nesel ani nahodou. Ale na vetsi srouby v ramu, retezovy kolecko apod. bude dobrej. Nejlepsi je si pujcit kalibrovanej momentak od nekoho kdo s nim dela v praci.K.O.zel píše:sem koukal na tu tonu...celkem rakety ty jo...tendle bych tak jako videl ze by se nam hodil http://www.tona.cz/cesky/vyrobky/?langu ... =OMK100-SP

Ja jsem nikdy na motorce momentak nepouzival, na XT jsem zatim delal z vetsiho servisu jen ventily a tam bych se s momentakem stejne tezko dostal. Maly srouby utahuju s citem a spis min nez nominal a velky srouby (napr. zadni kolo) utahuju co mi sily staci, ale s vedomim, ze to budu zase nekdy rozebirat.

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
TTrs> co chceš za ventily
nebo jen za podívání se jestli jsou v toleranci 

Dilnu mam v Ceskych Budejovicich, to bys mel asi trochu z ruky.LiTe píše:TTrs> co chceš za ventilynebo jen za podívání se jestli jsou v toleranci

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
TTrs> tak bys přijel 

Tak to jsem v prdeli...doufam, ze delaji vymenu na pockani...v Brandyse n.L je videt do dilny!totr píše:Nejlepší varianta je požádat kamaráda, který to umí. Určitě pár stovek ušetříš, i když mu dáš flašu slivoviceNavíc kamarád ti ten olej i filtr určitě vymění a nemusíš potom přemýšlet, jestli v tom servisu ti tam dali ten olej, který je na účtence, jestli je tam fakt nový filtr a jestli mám na té motorce všechny díly, které jsem tam původně měl.
Vím o tom své![]()

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
z pravidla to dělají na počkání. Se vším všudy je to MAX. na hodinku práce