hlučná prevodovka
hlučná prevodovka
Hlasné cvaknutie pri radení je normálne,alebo to robí len moja x-tovica? Robím volačo zle?
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: hlučná prevodovka
Snad jen z neutrálu na jedničku - první zařazení - pak už to jde krásně. Když je motorka studená, tak při zařazení jedničky je lepší se trošku odrazit nohou a zařadit první stupeň když je motorka v pohybu.
Aj dvojka a trojka. Niekedy zapadnú tichúčko,ale dosť často je to silno počuť.
Tak s tím zkušenost nemám. Kolik máš najeto? Zkoušel jsi poštelovat spojku?
11000 km. Spojka by mala byť ok. Ona mi to robí od prvého km. Podľa servisákov je to v poriadku,podľa mňa nie.
Nejlíp to porovnat s jinou. Třeba na XT srazu.
je to ok, na kazdem XT motoru padaji rychlosti trosku jinak...nekde to jde jak po masle, nekde trosku ztuha.
Naposledy upravil(a) packi dne pát 30. kvě 2014 11:39:07, celkem upraveno 1 x.
Aj mne moto radí hlučnejšie ale mám vykukané, že to robí pri pomalej akcelerácii, keď sa rýchlejšie rozbieham a razantnejšie radím tak to tak hlasno necvaká.
ja vždy ked preradím, jebne to tak, že sa každý otočí... 4500 km asi si mal Marek predtým nejakú Suzuku, tie majú NAJ prevodovky
no je to lepšie, keď je vôľa na páčke spojky takmer NULOVÁ, tak isto mi vtedy pekne točí štartér aj pri zaradenej rýchlosti
ale to sa asi derie
z toho vyplýva, že idem meniť páčku spojky za nejakú, ktorá mi pri zmačknutí potiahne lanko v bowdene viac o pár mm
takže teraz skúšať podľa iných motoriek a merať posuvným meradlom

z toho vyplýva, že idem meniť páčku spojky za nejakú, ktorá mi pri zmačknutí potiahne lanko v bowdene viac o pár mm

-
Nazdar tiež som si všimol že niekedy to v prevodovke riadne drbne. Z počiatku som to nejako nevnímal, no po viac odjazdených km na mojej Rke mi to nedá a radšej sa spýtam ... je to rachnutie pri preradení 1., niekedy 2 a aj 3 stupňa normálne? nerád by som niekde zbieral koliečka z prevodovky na ceste 

Mne to robí iba pri zaradení jedničky, ale to je asi od výroby
už som si zvykol. Myslím, že to robí na každom XT660
To Petrík: v manuáli máš nastavenie spojkovej páčky popísané ako v krajnej (vypnutej) polohe voľnú 1 až 1,5 cm kým začne zaberať bowden. Ja to mám tak, aby som nespálil spojku. Alebo si kúp nastaviteľné páčky (odporúčam krátke, napr. Titax). ahoj

mám to na 1mm keď sú rajdy rovno... keď dám vôľu na 2mm už je moc a pri štart. so zaradenou rýchlosťou ťahá koleso vpred