Nevím jestli tohle zrovna patří sem, ale musím se s vámi podělit o včerejší zážitek.
Když jsem začal jezdit na XT, měl jsem půjčenou integrálu od Sharku. Celkem dobrá, ale na můj občas bolavý krk celkem těžká. Tak jsem po dluhém přemýšlení koupil MX helmu od AGV RC-5 http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/47 ... -pro-1.jpg.
Mnohem menší odpor při jízdě ve větších rychlostech a žádné problémy s neustálým pootevíráním plexi na semaforech.
Ale k věci.
Kamrád koupil Husaberg 570, dal na ní motardové kola a že vyjedeme na vyjížďku. Pěkná rovinka, tak si to valím asi 140 a koukám z leva letí asi 3m nad zemí holub. Říkám si, přece není blbej aby se mi nevyhnul. Dráha jeho letu začínala být trochu nepříjemně se svažující.
A najednou prásk a já mám brýle od krve. Normálně jsem ho trefil tím rámem co je na bradě a odpálil ho někam stranou. Otřel jsem si z brýlí krev a o kilák dál zastavil. Představa co by se stalo kdyby byl o 5cm výš a trefil mně do brýlí nebo níž a do krku se mi honí hlavou ještě teď. A to že jsem neměl na hlavě tu integrálu a měl tuhle byl taky dar.
Takže pokud někde uvidíte holuba jak vám kříží cestu tak mu moc nevěřte že se vyhne.