18"kolo na XTZ
18"kolo na XTZ
Ahoj,řešily jste tu někdo 18"kolo na zadek,chci do toho jít,tak nějaké postřehy by se hodily 

Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: 18"kolo na XTZ
Zdar, myslím, že to tu nikdo z tenerkářů zatím neřešil, ale Rkařů pár je.
Docela mě zajímá co Tě k tomu vede. Lepší průchodnost terénem, větší výběr terénních pneu nebo zvýšení motorky ?
Jinak pro Tvou orientaci jsem si před měsícem nechal přeplést (na jinou motorku) přední kolo z 17" na 21" a vyšlo to finančně na 10 t.Kč (nový ráfek, špice, pneu, práce).
Docela mě zajímá co Tě k tomu vede. Lepší průchodnost terénem, větší výběr terénních pneu nebo zvýšení motorky ?
Jinak pro Tvou orientaci jsem si před měsícem nechal přeplést (na jinou motorku) přední kolo z 17" na 21" a vyšlo to finančně na 10 t.Kč (nový ráfek, špice, pneu, práce).
Určitě se to bude chovat líp jak 17,chci to hlavně na off,ale kola budou dvě jedno 17 a druhe 18 a budu mít možnost kola přehazovat.Jinak jsem počítal ráfek 4000tis+špice cca2500kč no a pak ta práce.Jěště bude zapotřebí dokoupit delší řetěz. 

To magua :
A střed kola ? Až se mě nechce věřit že to pořídíš do 10 tis ...
Ať se daří !
A střed kola ? Až se mě nechce věřit že to pořídíš do 10 tis ...
Ať se daří !
Mám dvě kola na zadek,tak střed by byl i s kotoučem,ale budu to kupovat po částech ,nespěchám na to.Musím tunit abych ti pak v tom terénu stihal 

Nechci závodit, jen se více kochat, tak abych pak stíhal já ...magua píše:Mám dvě kola na zadek,tak střed by byl i s kotoučem,ale budu to kupovat po částech ,nespěchám na to.Musím tunit abych ti pak v tom terénu stihal
Ale stejně se už těším pane !
Také se už těším,musíte s námi více jezdit 

-
Oživím tohle téma. Uvažuji o změně na mojí tenerce z hlediska výběru gum. Ráfek excel se dá sehnat za 4500 cca, kde se dají sehnat za solidní cenu špice? Mohl by se někdo trošku rozepsat? Díky
Nemusíš kupovat hned excel,ja koupil starý ráfek z XT a nechal jsem ho nakomaxitovat,protože byl ve špatném stavu.Cena starého ráfku 800kč +komaxit =1000kč práce i se špicemi 1300kč.Kontakt na borce co to dělá klidně mohu dát kdyby si chtěl,je od Benešova u Prahy.Rekapitulace ráfek1000kč,špice s prací 1300kč a náboj i s kotoučem 4000kč=6300kč za vše. 

-
O starým ráfku jsem taky přemýšlel, akorát bude asi problém ho sehnat. V mým případě bych náboj použil ze 17ky co tam mam teď.
Tak neváhej a jdi do toho,ta 18ctka je lepší v terenu i na silnici a máš hlavně větší výběr pneu,akorát jsem dal 14ti zubové kolečko at to má větší sílu.
-
Mluvíš mi z duše chlape. Musím sehnat ráfek, tím bych asi začal.magua píše:Tak neváhej a jdi do toho,ta 18ctka je lepší v terenu i na silnici a máš hlavně větší výběr pneu,akorát jsem dal 14ti zubové kolečko at to má větší sílu.

- Carlos Checa
A na technickou si budeš někde pučovat 17? 

-
No jedu příští týden na technickou tak se tam rovnou optám. Ale když jsem kdysi dělal evidenčku na TT600R a borec mi říká že mám v techničáku špatnou barvu, tak akorát mi napsal žádost o změnu a skočil sem s tím na magistrát, tam to v techničáku dopsali že je jiná barva a bylo to. Doufám, že by to šlo s ráfkem stejně hladce. To uvidím co mi řeknou příští týden.
- Carlos Checa
Barva je trošku něco jinýho, myslim, že tohle bude OŘÍŠEK 

Taky si myslim, že ti tam to kolo nezapíšou, na rozměr kol koukaj skoro vždycky a když jsem měl na jiný moto 90/80 - 21 místo 80/80 - 21 a to jsem o tom ani nevěděl sám jsem koukal až tam, že tam mam něco jinýho tak už celkem remcal, tak jsem mu řek, že jí budu stejně měnit a nechal mě projít, ale kdyby jsi se nedejbože někdy dostal do nějaký nehody, tak si rovnou připrav peněženku. 

-
No šak říkám, že se tam zeptám. Dejte mi chvilku čas do příštího týdna a můžem dál rozvést debatu.
-
Takže po zjišťování a telefonátem s importérem Yamahy do ČR sem naznal, že je lepší koupit jinou motorku, než legalizovat 18" kolo na tenerku pro silniční provoz.
- Carlos Checa
Takže spíš kokosovej OŘECH, než oříšek ! 

-
Špatný, musel bys to nechat odzkoušet ve správním řízení, že ta motorka je vyhovující samozřejme s vazbou na výrobce motorky. radši už sem se importéra moc neptal, protože už mě do toho přešla chuť. Prostě pokud budeš jezdit uzavřený okruhy s vlastnímy pravidly, tak tam může byt vobutý cokoliv, ale jak seš účastníkem sil. provozu, tak to musí papírově sedět že jo. A dostat do techničáku 18" kolo na zadek je za normálních podmínek běh na dlouhou trať.