Prvy raz som ju zobral do piesku, kde sa mi po dvoch padoch stratili vsetky umelohmotne "sroby", co drzia spolu plasty na nadrzi a plasty na chladici...lahka pomoc...dal som tam klasicke kovove sroby s matkami. Napriek tomu zostalo na plaste nepekne preliacene miesto. Navyse som aj zodral polep. To sa mi na DRZ nikdy nestalo a to som s nou zazil neskutocne vela padov.
Druhy den sa mi podarilo ohnut packu prednej brzdy (tie su tiez z nejakeho pochybneho kovu)...na DRZ boli hlinikove...nikdy som ziadnu nemenil a nemal som na nej chranice na ruky...co sa tyka trapnych gumenych stupaciek...to bude treba vymenit za klasicke enduro, prevodova aj packa zadnej brzdy bude treba sklapatelna...toto vsetko su este celkom kozmeticke vady...dokupim padaky (mam len kryt motora - vdakabohu aj za ten). Motorka je inak strasne tazka (a to vravim ja, co som presadol z moto, co vazila 140-150 kg natankovana), ale toto je hrozna krava...napriek tomu najvacsie sklamanie prislo, ked som isiel 90-100km/h po polnej ceste, nijako zvlast narocnej....
Predne tlmice su uplny odpad. Myslel som, ze to bude horsie ako na DR-Z, ale az tak som necakal. Su strasne makke, neskoro sa vracaju, nedaju sa nastavit. Zadny sa da aspon pritvrdit, ale tiez to nie je ziadna slava. Brat si kupil nedavno KTM 640 LC4 Adventure, vpredu aj vzdadu WP...to je paradicka. Suza mala Showy, tie boli tiez paradne. Navyse mi aj vadi svetla vyska...nepotrebujem, aby to bola vysoka koza, ale zas nemusim skrkat spodny plech pri kazdom hrbole, co preletim. Normalne som zostal sklamany...
Tak teraz otazka na vas...myslite, ze by pomohlo vymenit pruziny a zmenit olej v prednych tlmicoch (napr. za hyperpro) a vymenit zadny central alebo by sa dali celkovo vymenit predne tlmice za ine (i ked neviem, ci sa dajake robia).
Dalsia vec je, ze ked si vezmem kolko by som investoval do toho, aby som si moto upravil podla vlastnych predstav, mozno by bolo lepsie nieco posporit a kupit si novu XTZ...mate s tym niekto skusenosti? Viem, ze ma vyssie zdvihy, nastavitelne predne tlmice a zadok je tiez iny ako na XT. O kolko je to lepsie od XT?
Inak XTcka mi pripomina BMW X6, ktore by som zobral do terenu