Čištění kotoučů
Čištění kotoučů
jaké čistící prostředky používáte a v jakých intervalech? 

Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění kotoučů
já používám brake cleaner od všemožných značek, používám na brzdy a na ty kousky špíny co odlétavaj z řetězu, je to hodně agresivní, takže opatrně s tím

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
já vodu z hadice

čistej benzín a hadr 

Tak to se mi teda nejvíc líbí Kenyuv levný a univerzální čistič 

Nikdy som kotúče nečistil na to sú tam drážky aby vyhadzovali nečistotu a akékoľvek čistenie len znižuje účinnosť bŕzd na chvíľu. Už len wapkovanie moto má za následok chvíľkové poľavenie brdového účinku. Jasné že len kým sa brzda nezahreje a doska si sadne odmastí sa vyschne (neviem prene popísať čo sa tam deje;)). Takže túto otázku neriešim.
Tak mě jde o to, že když někdy tlačím motorku z garáže, tak to většinou ve předku někdy drhne, tak proto se ptám, zda to čidtit nebo nechat tak

tak zaprvé je to normální že to drhne, a za druhé to není žádnou nečistotou.. prostě trošku šoupaj destičky.. to můžeš čistit pořád a bude to prd platnéStařík píše:Tak mě jde o to, že když někdy tlačím motorku z garáže, tak to většinou ve předku někdy drhne, tak proto se ptám, zda to čidtit nebo nechat tak![]()

Hmm pozri rob to tak ako uznáš za vhodné ty. Keď si spokojný je to OK, každý to riešime posvojom. Tiež som si všimol že aj keď moto dlhšie postojí tak brzda drhne a akonáhle pojazdíš vráti sa to do normálu. To patrí k tomu...Stařík píše:Tak mě jde o to, že když někdy tlačím motorku z garáže, tak to většinou ve předku někdy drhne, tak proto se ptám, zda to čidtit nebo nechat tak![]()
Tož to je jiná, to už sem klidný
měl jsem z toho prostě divný pocit, vyjiždíš a chchchch chchchch......tak sa radši zeptám, než aby to pak blbě dopadlo.

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já je čistím přípravkem SBS brake pads. Jde to celkem dobře 

Používám Muc Off break cleaner za 280 kč 400 ml. Stříká se to i na destičky
Čistím kotouče jen když je umažu - umastím třeba při mytí zadní náby, nebo řetězu petrolejem (je mastný), nebo když před bahněním stříkám na moto silikonovej olej aby šlo pak bahno líp dolů a dostane se mi na kotouče, nebo když je umastím při konzervování na zimu. Používám jakýkoliv čistič brzd a spojek (např. Pingo), nebo třeba i čistič na řetěz. Když nic z toho nemám, použiju aceton, nebo ředidlo C6000. Benzin neodmastí dokonale. Nedávno jsem neměl k dispozici nic a musel jsem jet se zadním kotoučem zamaštěným petrolejem a byl jsem v šoku jak to vůbec nebrzdilo, ale po pár desítkách km se to všechno vypeklo a brzdilo to jako dřív, takže tak moc nutný asi to čištění není 

Stařík píše:Tož to je jiná, to už sem klidnýměl jsem z toho prostě divný pocit, vyjiždíš a chchchch chchchch......tak sa radši zeptám, než aby to pak blbě dopadlo.
Tak s tim mam peknou zkusenost...jednou me to taky tak delalo...samozrejme jsem cistil a podobne, ale drhlo to porad. Nechal jsem to pak uz tak a nevenoval tomu vetsi pozornost...
Az pak jeden den.... nepoznal jsem ze me to brzdi na predku vic nez je zdravo (prisuzoval jsem to studenemu motoru) a ejhle po nejake te stovce metru jizdy prehrala se mi kapalina v brzdovce a tudiz na predni brzde me to prestalo brzdit a pak to byla vzkutku vesela situace kdyz jsem mel uz nohy dole a chtel dobrzdovat jen predni