Výměna oleje
Výměna oleje
Chci se zeptat na stručný popis výměny oleje po 5000 km, značku oleje, a co se vůbec vše má vyměnit po ujetí těchto km!!Díky
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna oleje
Bekina> viewtopic.php?f=13&t=767 , výměna oleje po 5kkm je docela brzo na xt, ale pokud to hodně honíš, tak adekvátní výměna bude tak kolem 6kkm, výměnu máš popsanou v odkazu. Značku oleje bych tolik neřešil, já osobně jsem nalil Castrol Power 1 GPS 4T 10W-40. Mění se olej, olejovej filtr. Já jsem také měnil těsnící O-kroužky. Ty ale pokud nevykazují známku opotřebení, tak potřeba měnit nejsou

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
proč tak brzy chceš měnit olej
mění se po ujetí 10 000 Km nebo jednou za sezonu podle toho co příde dřív...

-
Mám problém. Měnil jsem olej na tenerce a vešlo se mi tam jen 2 l,víc ani ťuk.
Vypustil jsem po předchozím majiteli 0,8 l, hejbal sem s ní na všechny strany a víc jsem z ní nedostal. Na XT R jsem tam dal 2,5 litru,je to divný,protože jsou to stejné motory a ani po projetí hladina neklesla. Zítra se ještě podívám,ale příde mi to při nejmenším divné. Máte k tomu někdo nějakou zkušenost? Nějaké odvzdušnění,nebo přicpaný přívod (usazeniny)??
Po nalití necelého litru mně hrdlo přeteklo. Proročil jsem motor a po nalití druhého litru plno.
Děkuji za každou radu a zkušenost.

Vypustil jsem po předchozím majiteli 0,8 l, hejbal sem s ní na všechny strany a víc jsem z ní nedostal. Na XT R jsem tam dal 2,5 litru,je to divný,protože jsou to stejné motory a ani po projetí hladina neklesla. Zítra se ještě podívám,ale příde mi to při nejmenším divné. Máte k tomu někdo nějakou zkušenost? Nějaké odvzdušnění,nebo přicpaný přívod (usazeniny)??
Po nalití necelého litru mně hrdlo přeteklo. Proročil jsem motor a po nalití druhého litru plno.
Děkuji za každou radu a zkušenost.
Možná blbá otázka, ale vypustil si odevšad? z motoru, rámu a olej. filtru? Já na Tenerce po vypuštění všeho vždycky naleju 2,8 - 2,9 l a to i bez nastartování.
-
No toť otázka? Z motoru z filtru chápu,vše ok,ale z rámu o tom tu nikdo nemluvil,ani nepsal,při popisování výměny olejů,tak že pochopitelně nevím,jak vypustit olej z rámu. 
Pravda je,že se mi zdál hned po dolití nějaký tmavý. Tak to asi bude ten problém!
Můžeš prosím popsat postup,jak na to? Díky.

Pravda je,že se mi zdál hned po dolití nějaký tmavý. Tak to asi bude ten problém!
Můžeš prosím popsat postup,jak na to? Díky.
Pozri prispevok od LiTe (2. prispevok). Je tam odkaz (na 3. stranke) je navod aj s foto pri vymene oleja 

-
Tak už jsem chytřejší. Díky za info. Takže koupím ještě dva litry a celé si to zopáknu. Filtr tam nechám,ten se nemohl zanést za tu dobu. Člověk se pořád učí.
Díky fóru to jde přece jen líp.

Díky fóru to jde přece jen líp.

-
Tak jsem si udělal výplach motoru za 540kč
.
Ale všechno špatné k něčemu dobré. Alespoň jsem vyplavil bordel po předchozím uživateli a teď budu mít jistotu,že je tam krásně čisťoučko.

Ale všechno špatné k něčemu dobré. Alespoň jsem vyplavil bordel po předchozím uživateli a teď budu mít jistotu,že je tam krásně čisťoučko.