Tak jsem se do toho nakonec pustil a rozhodl jsem se, že budu mít ještě Rková kola k XT660X

Jak u R, tak i u X verze jsou stejné středy předního kola, což dost ulehčí práci. Na střed už stačí dát Xkový kotouč a Rkový výplet s ráfkem. Malý blatník s rozpěrou na enduro kolech mít nebudu.
U zadního kola je stejný nejen střed, ale i kotouč. Navíc je ráfek na Xku stejně veliký jak na Rku (17"), takže se na Rkový ráfek dá použít Xkový výplet.
--------------
Pokud bych to kupoval všechno nové od Yamahy, tak i s kotoučema by to vyšlo na cca 32.000Kč s DPH, což mi přijde celkem dost a také trochu nad moje možnosti

Zatím se mi povedlo sehnat přední ráfek a zadní střed s kotoučem, ložiskama a výpletem za celkem přijatelných 1.500Kč

Na zadek bych potom rád obul Mitas C-02 a na předek Mitas C-17.
Zkoušel jsem si sundat a opět nandat obě kola a i s kafíčkem to je na cca 30 minut, takže kola budu přehazovat podle nálady a počasí

Přes zimu bych měl mít kola kompletní a postupně sem budu sypat aktuální stav

----
Trochu jiné jízdní vlastnosti (oproti sériovému RKu) jako kratší kyvka, tvrdší vidlice apod. řešit nebudu. Pro moje hobby ježdění si myslím, že to nebude mít nějaký výraznější vliv