Jen se chci podělit o dnešní zkušenost. Mám najeto asi 1200km a dostávám školení od enduráka co jezdíval šestidenní. Z původní gumy už yačalo prolézat plátno tak jsem pochopil že je čas rychle jednat jinak se budu na motku budu moct chodit koukat tak akorát do garáže.
Skrátím to.
Objenal jsem u Hamleta 160/60ZR17 69W TL Dunlop Sportmax Roadsmart a dneska valil na přezutí (a modlil se abych někde nepotkal nějakej šutr a dojet tam. Cesta v pohodě, přezutí taky cena i s prací 3350,-. Cestou zpátky jsem si rikal jak si vyzkouším jak hezky drží. Bohužel až později jsem se dozvěděl o čemsi čemu se prý říká "SYNDROM NOVÝCH GUM".
Takže přijíždím ke kruháči, pěkně to položím a šup už se válím jak medvěd na klouzačce. Naštěstí auta okolo zastavila a já se k jednomu z nich doklouzal dal jsem mu malýho hudlana sebral motku a koukal co všechno jsem orval.
Naštěstí to pochytaly chrániče rukou a kufr vzadu, trochu se promáčkl svod (naštěstí ten origo a IXIL), trochu rameno a na kotníku mám obtisk od přesky od bot. Byl jsem moc šťastnej že jsem byl v munduru a v botách a ne v trenkách a teniskách.
Je mi jasný že jsem asi objevil Ameriku, ale ne nadarmo se říká že zkušenost je nesdělitelná.
Bike zdar.