Pokud vás nepobouřilo, že jsme nakoukli k jiným výrobcům a zajímaly by vás naše dojmy-tady jsou:
1. Obě jsou krásné a perfektně ovladatelné-těžiště je o dost níž než u XT a posez blíž k nádrži

2. Obě jsou dravé, leč musíte je točit, a to je u XT tedy lepší-spodek má XT úplně jinde

3. Výkon 95k u Dorsodura proti asi 57k u Duke je dost znát a kultivovanost u KTM neumějí:no:
4. Z Dorsa máte pocit, že na něm jezdíte už 20 let-padne do rukou i pod prdel a chod motoru, brzd a podvozku je jak hadry na míru

5.KTM nahání strach kukučem, ale to je prd proti tomu jak se leknete, když vám kvůli kompresi při podřazení co zatáčku ustřeluje zadní kolo-to mě teda vytáčelo opakovaně. Sportmax Roadsmart vzadu to prostě nepobral ani omylem. Ale bude to spíš o jezdci

6. Už vím, proč bylo na Sosnový to KTM tak rychlý-je to prostě kroska, dřepíte téměř na předních vidlích a pod nohama pocit jak když máváte kolobrndou

7. Okresky a město-dokonalost sama u obou brutalitek; na dálnici jsem vzal Dorso do 190km/h a když se pak klepal předek víc než jsem měl odvahu ustát, povolil jsem a přežil

8. Spotřeba asi 7-8/100km, cena Dorsa 230000,-, KTM nevím, ale asi ještě víc
9. Přístup prodejce-Aprilia-velmi přívětiví a v pohodě a u KTM taky tak. Na Dorso dali čas 3,5hodiny, u KTM 1,5h, ale asi by neprudili při pozdějším příjezdu
10. Modelky na focení jsme nesehnali