Hrudní chránič

Jinak řečeno smetiště.
Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrudní chránič

Nový příspěvek od Radek » sob 31. led 2009 11:14:40

hele a vejdeš se vůbec do toho XL? :mrgreen: :mrgreen:
Radek
Administrátor
Napiš "660" bez uvozovek: 505
Kontaktovat uživatele:

Sdělení od administrátora

Příspěvek od Radek » čtv 23. bře 2023 15:41:08

Zdar,

vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit :P. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.

Přejít na web motopripravky.cz

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » sob 31. led 2009 11:19:02

ty si kokot :lol: :lol: náhodou krásně a ěště mám místa, takže můžu v pohodě přibrat 8-) :lol: :lol:
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » sob 31. led 2009 11:25:20

no ale ted co je vetsi nevyhoda :) zapinani bokem a bidne chranena klicni kost jak rika starik a nebo zapinani vpredu a zase clovek dyz se napichne na vetev akorat do prostred...:)

Stařík

Nový příspěvek od Stařík » sob 31. led 2009 11:57:45

Pokud je člověk střízlík tak doporučuji obě varianty, menší Koertu a na ni velkého THORa :D
Nevim, ale u mě zatím teda vede Koerta.

vasek

Nový příspěvek od vasek » ned 01. úno 2009 0:06:46

osobne vozim Impac Rig od THORu s kratkym rukavem viz dole, protoze vozim lokty samostatne, lip drzi na rukou. Driv sem vozil Genezackou kosili a pak krosovej krunyr od FOXe, ale na tom se nedal vozit bagl :no: bylo to desne nepohodlny, Geneze byla na telo ok, ale ten plast mel ostry hrany a rozrezaval mi dres, tak si na to davejte bacha...... Jinak Nazran, Geneze, UFO, Padana, XC-TING a jeste naky typy sou jedno a to samy, jen se lisi tou pruznou nosnou kosili a co se tyce tech jejich "ochran" klicnich kosti, tak s tim moc nepocitejte, je to z tak mekkouckyho plastu, ze je to tam uplne k nicemu, navic to brani pohodlnymu pohybu rukou v uhlu vetsim nez 70° :no: na vsechny strany..... Co se tyce delenyho nebo nedelenyho hrudniku, to at si kazdej rozhodne sam, jak sem rikal v pripade kosili typu Nazran, Geneze apod, sou ty dily dost mekky, takze bych na to moc nespolehal, existuji i kosile, co maji zaroven nedeleny chranic hrudniku a i ochranu klicnich kosti.. Na tohle je nejspolehlivejsi asi klasickej MX krunyr u toho je ale zase problem s ramenama, predevsim s narazy na boky ramen, kde neni dostatecna ochrana, navic zabrani jen prvnimu narazu a pak se hne, dobra kosile sedi na miste porad :yes: ........ Dalsi vec na co si davejte bacha je, aby ste opravdu koupili chranic na moto, existuji desitky chranicu na bike (kolo) SNB apod., vypadaji naprosto stejne, ale uroven ochrany je mnohem nizsi diky pouzitym materialu, jsou vzdusnejsi a konstruovany na mensi rychlosti - slupky :) dalsi vec je material pod plastem a dalsi ochranny panely na kosili, kde neni plast, tady doporucuju tu derovanou pryz nebo neopren nebo co to je (je to videt na prvnim obrazku na ty moji kosili), mam to vyzkouseny na vlastni kuzi (na silnic sem brousil loket po zemi asi 5m) byla max pocuchana ta latka, kterou je ten neopren potrazenej a v nem jen lehky zarezy, nemit ho, tak mam ubrousenej loket :no: ........... tady plati pravidlo NESETRIT, ale zase bacha at nekupujete ZNACKU a krunyr SRACKU :!: :!: :!: :!: :!: jit, vyzkouset, vozkouset jich vic, aby ste se v tom dobre cejtili a kupujte si tesnejsi pekne na telo, ta kosile stejne trochu povoli :yes: :!: Jo a taky zvazte, zda chcete nebo nechcete v ty kosili integrovanej ledvinovej pas, kosile bez pasu sou radove o litr levnejsi a kdo mate cestovni gatata, tak ty maj vetsinou uz vyvysenou zadni cast, ktera chrani ledviny, na leto je to na ho.no, to mi verte, je v tom desny vedro..... jo a doporucuju pod to nosit MOIRU - v lete ultralight a na chladnejsi pocasi nakou tu silnejsi, je to mnohem prijemnejsi a pohodlnejsi.......... tady pridavam pro inspiraci naky dalsi kosile, abyste meli z ceho vybirat, sou jich mraky, zaplnil bych tady 5 stranek :mrgreen:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
atd.
atd.

Stařík

Nový příspěvek od Stařík » ned 01. úno 2009 10:35:07

Pěkný výběr, některé chrániče vypdají jako gumové a nebo měká zesílená výplň, to je jak nic ochrana. :?

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » ned 01. úno 2009 11:21:47

pekne pekne, ale k cemu to je dyz nevim kerej je kerej :)

CeGo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od CeGo » ned 01. úno 2009 11:57:49

Stařík píše:Koerta 4200,- a dá se sehnat ještě levněji...
ta ACERBIS Koerta vypadá velmi dobře, kdes ji viděl ještě levněji? Asi si to koupím.. Myslíte, že je to schopno ochránit stejně jako např kožená kombinéza???

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 01. úno 2009 12:11:46

CeGo> kombi nemá tolik chráničů, jestli budeš mít dres na koertě tak dres se ti prodře a kloužeš se po asfaltu přes plastový chrániče, po kůži se chvíly kloužeš, pak se zasekne a děláš kotouly, každý má něco do sebe, pokud bys chtěl koertu a kůži, tak bych asi volil nějakou kož. bundu bez chráničů, nabízí jí myslim i 4sr.eu :yes:

vasek

Nový příspěvek od vasek » ned 01. úno 2009 12:21:10

kozel> tak se staci prece zeptat ne :-)

starik> jo, koerta nevypada spatne, ta sitovina vypada bytelne, uvidis, osobne se mi ted zamlouva ta od ZANDONY - je to ten hybrid toho krosovyho krunyre a vesty "na tom obrazku se zelenym trikem vespod"............ nektery vypadaj jako shmee, ale nenech se zmylit, dneska uz se pouzivaj jiny materialy a kolikrat ten tenci je mnohem lepsi nez ten humpolackej :lol:

cego> ja nevim esi ma kozeny kombo chranic na hrudnik apod., ty drazsi modely asi ano, ale hlavni vyhoda kuze bude spis v tom, ze po asfaltu dobre klouze, v terenu v tom nevidim absolutne zadnou vyhodu, naopak... ale co se tyce narazu jako takovyho, tak je jedno esi mas kuzi nebo ne, hlavni je, co je pod ni :)

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » ned 01. úno 2009 12:23:17

cego> Je to dobré do terénu, ale spadnout s tim ve větší rychlosti na silnici, tak si myslím, že bys byl mnohem víc potlučenej a podřenej než s koženou kombi... Taky ve většině případů mají tyto vesty jen jakési parodie na páteřový chránič. Je to dáno tím, že tyhle vesty jsou dimenzované na menší rychlosti a spíš tě ochrání jen v tom prvotnim nárazu, ale pokud se budeš klouzat po asfaltu, tak to ve většině moc neochrání.

PS: a liteův názor bych bral trochu s rezervou ;) . Na silnici je kůže mnohem lepší a to ti taky většina lidí potvrdí...

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » ned 01. úno 2009 12:29:27

vasek> a k čemu ti bude u kožený kombi chránič na hrudník? :) Jedině, že by na silnici bylo spoustu větví, na které by ses mohl napíchnout :mrgreen: .

Jinak s kůži jezdim i do terénu (když taky nic jinýho nemám) a fakt to nikomu nedoporučuju :no: . Nejen že se v tom člověk během chvilky spotí jak blázen, ale taky pohyblivost fakt nic moc.

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 01. úno 2009 12:29:52

Radek> já jsem vůbec ale neřikal že jsou ty chrániče lepší, jen jsem napsal jak to je a jestli z toho vyplynulo, že chrániče jsou lepší, tak to určitě ne, kůže je mnohem lepší

vasek

Nový příspěvek od vasek » ned 01. úno 2009 12:35:30

radek> souhlasim s tebou, ale ty tvoje kombinezy na "velky rychlosti" sou dimenzovany jinak, ty maj karbon-kevlarovy chranice apod. a taky stoji desitky tisic, ty levny maj taky jen "obycejny" plastovy chranice a vyje to na stejno jako vesta.. kuze te taky neochrani pred narazy pokud po dni neco nemas a to, ze se klouzes, to uz je zas jina situace, tam chranice ani nepotrebujes, potrebujes jen material, co se neprodre a bude dobre klouzat ;) pak uz se musis jen modlit, aby ses nezacal valet :lol:

P.S. ty si nikdy nevidel kombosku s chranicem na hrudniku? si delas kozy ne :lol:

tak se podivej poradne na hrudnik a uvidis jak se tam vytlacuje ten chranic pres tu kuzi :!:
Obrázek

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » ned 01. úno 2009 12:59:28

vasek> no nevím jestli to, co je na hrudníku u kožených kombi se dá nazvat chráničem. Alespoň co jsem viděl, tak vždy se jednalo jen o nějaké zesílení, ale nebyl tam žádnej tvrdej matroš.. Třeba se dělá něco pevnějšího na hrudník, v tom zas nemám úplný přehled.

Jak jsem psal, v tom prvotnim nárazu to vyjde na stejno. Jenže když někdo spadne, tak má potom taky nějaký doběh a tam už jsou ty rozdíly dost značný. Kůže udrží všechny chrániče na svém místě po celou dobu a tak i když se někdo kutálí nebo šoupe, ty chrániče tam jsou a fungujou. U vesty bych si tímto nebyl tak jistý.

Třeba se mýlim, třeba to tak neni. Je to jen můj názor :P . Ale myslím, že na silnici je pořád lepší levná kožená kombinéza než drahá mx vesta.

Stařík

Nový příspěvek od Stařík » ned 01. úno 2009 13:09:24

Mě se kůže hnusí a nesedí mi, tak volím radši chránič.

vasek

Nový příspěvek od vasek » ned 01. úno 2009 13:14:24

radek> jasny, vim jak to myslis, ale vem si, ze si nekdo nekoupi kuzi na miru a plave v ni, pak je mu to k nicemu, pze to nesedi kde ma, kdezto nekdo si koupi treba vestu tip top a parada (treba jako ja :lol: ) a k tomu chranici, jasny, obcas tam maj jen takovy panely zesileny, ale nekdo dava do kombosek vyndavaci polyuretan a i kdyz se zda jako mekkej, tak ve skutecnosti docela dobre pohlti naraz :yes:

...... kuze je na silnici lepsi o tom neni sporu a do offroadu zase pohodlny a lehky veci, ale nezamenoval bych klouzani a naraz, to sou dve dost odlisny veci ne? ;)

Stařík

Nový příspěvek od Stařík » ned 01. úno 2009 13:18:39

Cego: No mě poslal kamarád odkaz kde je za 3539,-jakože nejlevnější v ČR, ale zapomněl podotknout že cena je bez DPH :no: to jsem našel až při podrobnějším zkoumání ;) takže budu objednávat u oblíbeného pana Trávníčka :yes:

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » ned 01. úno 2009 13:45:32

vasek píše:radek> ...... kuze je na silnici lepsi o tom neni sporu a do offroadu zase pohodlny a lehky veci, ale nezamenoval bych klouzani a naraz, to sou dve dost odlisny veci ne? ;)
a já jsem zaměňoval klouzání a náraz? ;)

vasek

Nový příspěvek od vasek » ned 01. úno 2009 14:34:52

...........tyhle vesty jsou dimenzované na menší rychlosti a spíš tě ochrání jen v tom prvotnim nárazu, ale pokud se budeš klouzat po asfaltu, tak to ve většině moc neochrání. :?:

Neni prece podstatny esi mas vestu nebo ne, zalezi jak ty chranice at na veste nebo v kombosce drzi na miste a jaka vrstva je na nich, po ktery se klouzes :)

Odpovědět