Přední blatník na tenere
Přední blatník na tenere
Chtěl bych si koupit vyšší blatník na tenerku.Doporučí mi někdo nějaký vhodný?Výrobce,značku atp.Aby byl přímo na typ tenere.Univerzal moc nechci.Díky Franta
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Přední blatník na tenere
TOURATECH
maji to vcetne montazni sady, vyrobeno presne na Tenere
maji to vcetne montazni sady, vyrobeno presne na Tenere

-----------------
XT 660 R, r.v. 2004 cerna
motorově standardni konfigurace( zatim)
+ Vencovo stupacky, predni enduro blatnik Acerbis, kryt motoru a cidla stojanku Touratech
XT 660 R, r.v. 2004 cerna
motorově standardni konfigurace( zatim)
+ Vencovo stupacky, predni enduro blatnik Acerbis, kryt motoru a cidla stojanku Touratech
Kde ho tam vidíš? Jsem to nějak nenašel 

Sorry,jsem to nejak prehlidnul 

Údajně prý vyrábí snad i na tenere přední blatník polisport.Nemáte s ním někdo zkušenost?
Koupil jsem přední blatník polisport za poloviční cenu než od touratechu a je to podle mne ten samý.

Tak blatník tam je viz foto.Minimální úpravy děr blatníku na rozteč tenerky.Přední pasují a zadní jsem jen protáhnul v podélném směru o 10mm aby neškrtal blatník o chladič.Je tam asi 10mm vůle mezi blatníkem a chladičem.Přední díry mají normální podložku 6(myslím tím tloušku)a vzadu podložky dělané z duralu síla asi 6mm.Aby nelítaly nečistoty na motor,tak jsem dal podblatníček z xt 660r.Zadní díry vyvrtány a chyceny do original děr na kluzáku.Přední díry musím dodělat a vyfrézovat takový trojúhelník z duralu který kopíruje original tenere úchyt o síle 10mm abych podblatníček uchytil do original díry na kluzáku.Celý blatníček půjde kdykoliv použít nazpět na xt 660r.Vše je jen s minimálními úpravami.A o to mi šlo.Zachovat případný original stav tenerky.Jak moc se to povedlo nebo nepovedlo posuďte sami.V těžkém terénu jezdit nebudu.Mezi blatníčkem a pneumatikou je 20mm místa.Mezi velkým blatníkem a malým podblatníčkem je 250mm místo.Narážet dva blatníky o sebe by neměly,protože pokud se nepletu zdvih tlumičů je 210mm.Až se mi tento vzhled okouká,tak během 15 minut vrátím vše do originál stavu tenere.(Ty oranžové doplňky jsem já nedělal,dělal je původní majitel.Zatím je nechám tak)
-
franta: s tym podblatnickom to vyzera moc gut:D 

Ty jo, vyzerá to dobře
ale jak se na to dívám, kromě designu v tom účelnost nějak nevidím. 

-
Na Tenere je chvalabohu ten predny origo blatnik /lizacek/ vyrieseny daleko spolahlivejsie ako trebrs u KTM Advtr. Priznam sa ,ze tiez nevidim v tom krosom blatniku velky vyznam,i ked vyzera s nim XT viac OFFroadovo!radas píše:Ty jo, vyzerá to dobřeale jak se na to dívám, kromě designu v tom účelnost nějak nevidím.
Jasně chtěl jsem trochu změnu vzhledu.Ale jednu výhodu to přeci jenom má pro jezdce v terénu.Když sebou plácne o zem,tak tento blatník jde daleko hůř zlomit.Je víc pružný.Já budu převážně jezdit po silnici a sem tam polňačka.Jak jsem psal.Po nějakém čase se třeba vrátím zase k original vzhledu.