Napsal mi jeden člověk ohledně XT660. Jelikož nejsem schopen mu poradit, přeposílám jeho dotaz sem na fórum...
-------------------------------------
Ahoj Radku, obracím se na tebe, protože potřebuji poradit. Hledám na netu a nemůžu najít co potřebuju.
Je mi už 37 let. Od 16 let jezdím na pionýrech, Jawách 250 a 350. U těchto strojů se vyznám.
Před 14 dny jsem koupil Yamahu XT 600 Z rv.1986.
Moje dotazy: Má XT vůbec převodový olej?
Motorový olej- jaký dát, když nevím, jaký dával předchůdce, kolik je výpustních šroubů ?
Nejlépe by bylo mít celou příručku, ale kde ji sehnat?
Ještě mě zajímají pojistky, seřizení spojky, ventily, celá údržba atd.
Problém - po několika dnech přijdu k motorce, postavím svisle a z plechu pod motorem nakape tak lžička benzínu, kde se tam bere? nemůžu nic najít.?
Prosím alespoŇ o radu s výměnou oleje, ostatní může chvíli počkat.
Poraď nějaké zdroje informací.
Děkuji Tomáš
P.S. Dnes jsem jel z technický a hezky lesem a polema. To jsem si hezky zabublal!
XT660 - jaký olej, přiručka atp?
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: XT660 - jaký olej, přiručka atp?
Málo čte na tomhle FÓRU 

XT 600 Z r.v. 86 převodový olej nemá, má společnou náplň pro motor i převodovku. Výrobce v té době doporučoval minerální olej, já do ní dávám polosynt. 10W40. Olej se vypouští z nádobky na levé straně pod sedlem a z motoru. Na nádobce je vypouštěcí šroub dvojitý, vyšroubuje se asi 4 cm a je dutý - aby se nepolila olejem celá motorka. Hladina v nádobce se měří vždy po jízdě, jinak nenaměříš nic.
Benzín Ti kape asi z karburátoru - příčin může být více - netěstnost vypouštěcího šroubu na plovákové komoře, netěsnost jehlového ventilu, poškozená trubička, která propojuje oba karburátory, atd...
Pojistky tato motorka nemá, má jen jeden jistič, který je umístěn na kleci akumulátoru v pružném pouzdře.
Ventily: sání 10, výfuk 15.
Benzín Ti kape asi z karburátoru - příčin může být více - netěstnost vypouštěcího šroubu na plovákové komoře, netěsnost jehlového ventilu, poškozená trubička, která propojuje oba karburátory, atd...
Pojistky tato motorka nemá, má jen jeden jistič, který je umístěn na kleci akumulátoru v pružném pouzdře.
Hmmtotr píše:XT 600 Z r.v. 86 převodový olej nemá, má společnou náplň pro motor i převodovku. Výrobce v té době doporučoval minerální olej, já do ní dávám polosynt. 10W40. Olej se vypouští z nádobky na levé straně pod sedlem a z motoru. Na nádobce je vypouštěcí šroub dvojitý, vyšroubuje se asi 4 cm a je dutý - aby se nepolila olejem celá motorka. Hladina v nádobce se měří vždy po jízdě, jinak nenaměříš nic.

Moje XT: http://www.xt660.cz/majitele/187/