Takže po velice dlouhém a vyčerpávajícím hovoru s f. MOTOPS ohledně PWCMD, jsem zjistil následné informace - zkráceně a velice jednoduše:
- dle jejich slov namontování L.výfuku + KaN filtru na motocykl, nemá žádný zřetelný vliv na zvíšení výkonu, ba naopak může výkon jěšte utlumit, a to z důvodu ochuzené směsi, kterou výrobce motocyklu schválně ochuzuje z duvodů plnění emisní normy.
- co se týče PWC, tak tady ten problém umí vyřešit, ale pouze společně s L. výfukem + KaN filtrem. Namontování PWC bez L.výfuků a KaN je podle jejich slov vyhození peněz.
-co se týče doporučení na naše XT, doporučují pouze PWC 3

A to z duvodu, že PWC5 společně s lambda sondou, která je stejně ted pouze vyrobena pro model 09( a na 07 a 08 se bude postupem času dovyrábět), s porovnáním PWC3 není žádný zřetelný rozdíl - jelikož se jedná o jednoválec.
Dále mi vysvětloval, že na PWC3 se dají nahrávací mapy stáhnout z internetu dle zn. výfuku a filtru, přičemž se už nemusí chodit na nějaké dolazování či měření do servisů- které stojí peníze.
U PWC5 jelikož se jedná o novinku nejsou zatím žádné mapy k nahrání do PWC ke stažení z internetu, tudíž se musí zajít do servisu, který vytvoří individuální mapu a za toto si účtujou min. 3000,- Kč za jednu mapu.
-co se týče prodejce, tak si myslím, že tomu tam asi velice dobře rozumí...Myslím si, že případné technické či jiné další dotazy velice dobře vysvětlí, sám mi řekl, že na jakýkoliv dotaz či upřesnění je máme kontaktovat
http://www.motops.cz/cz/horni-menu/kontakt/r2213.
Popřípadě, kdyby se nás víc tady shodlo ke koupi PWC dala by se vyjednat i nějaká slevička