souhlas, retez bych taky vymenil. Jezdite na tom hodne, v plne polni ve 2ko. neverim ze je retez v poho. Skoda nove rozetky.Jarynn píše:Já bych to viděl taky tak že je to větší zátěží,ale mám pocit že možná trošku málo napínáš,to taky udělá svoje. Pokud řetěz běhal na té rozetě 9000 a máš pocit že je v pořádku,tak tomu moc nevěř.Bude 100% vytahaný a nová rozeta půjde velmi rychle do háje.Určitě bych ho vyměnil taky.
Vymena rozety
Re: Vymena rozety
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- Milala
- Kontaktovat uživatele:
Teda koukám jako blázen, vždyť to opotřebení nebylo do stran zubů, ale normálně zezadu tlakem řetězu, takže kyvka doleva nebo doprava na to nemůže mít vliv. Pokud někdo maže jako o život a má na rozetě z mazutu a prachu brusnou pastu, jezdíte ve dvou (jedne dvoumetrovej o sto kilech + kolem padesáti navrch za Reni) a třeba ne dost často čistíte ty nánosy, je to asi docela logickej důsledek.K.O.zel píše:menil sem to az po 7 tisicich nebot sem byl na ty ukrajine...menil sem jen tu tvarohovou rozetu nebot vpredu kolecko bylo v pohoderesp adekvatni tem 7 tisicum
Mimochodem, já jsem nedávno vyměnil kvůli zkoušce lepšího zátahu přední kolečko na 14z, rozeta je původní (10000km) a velmi často čištěná a opět dokola jak doblba mazaná /totrmazačem/ a když jsem sundal kryt předního kolečka, zuby vypadaly jako znak NIKE, a to už po 3000km. Tam jsem, pravda nečistil nic.
Věřil bych na styl jízdy a údržbu, možná i materiál.
XT660X....eXTra potěšení
nic ve zlém totre... ale totrmazač
hrozně rychle se sjede a jelikož je to suché mazivo takže pak jde řetěz kov na kov.. není na nějakou vazelínku ve sprayi co se nastříká a pěkně stuhne a paráda
jinak kolečko 14z (předpokládám tatar) mám taky a po 3tkm vůbec nic, jak nvé ... a to tam taky nic nečistím a jen mažu .. takže materiál dobrej
jestli jste takřka pořád ve dvou tak to asi znát bude.. pak záleží jak mažete na těch dlouhejch štrekách když jezdíte, další otázka co to bylo za rozetu
prostě těžko říct no .. každopádně pokud nová rozeta tak 100% nový řetěz (9tkm na něm určitě zanechalo svoje náslekdy) 

jinak kolečko 14z (předpokládám tatar) mám taky a po 3tkm vůbec nic, jak nvé ... a to tam taky nic nečistím a jen mažu .. takže materiál dobrej

jestli jste takřka pořád ve dvou tak to asi znát bude.. pak záleží jak mažete na těch dlouhejch štrekách když jezdíte, další otázka co to bylo za rozetu

Neviem, co to bolo za rozetu, ale origo Yamaha to nebola.
Jak mazeme? Pravidelne
Momentalne Repsol.
Takze doporucujete castesjsie cistit? A zrejme aj retaz...
Jak mazeme? Pravidelne

Takze doporucujete castesjsie cistit? A zrejme aj retaz...
Reni> tak to prrrrr.. to jsem neřek
já nečistím vůbec
to máš fuk, dělejte jak uznáte .. 100 lidí 100 názorů

to máš fuk, dělejte jak uznáte .. 100 lidí 100 názorů

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem na to kouknul znova a pořádně, všiml jsem si, že v rozetě je vyražena i boční drážka od řetězu. Zajímavé ale je, že tam jsou vidět jednotlivé články rětězu a není to z toho boku ošlehané pravidělně(sudý počet zubů?ReniXT píše:Caute, cez vikend sme menili rozetu, mala najazdene cca.9000 km ale zaprasena bola ako po 20tis!![]()
Kuk foto:
![]()

edit/ taky podle mě neni normální že je tak ošlehaná ta černá barva. Myslím že to je právě způsobeno větším tlakem z té levé strany... Ale možná se pletu

RAdek> to že ty drážky z boku jsou jako by ob zub je logické
uvědom si jak vypadá řetěz a jeho článek
Přes ten zub uprostřed je ta pásnice v celku tzn. šoupá celý bok zubu stejně .. a na těch kde jsou drážky je čep a stýkají se tam dvě pásnice... každá si vydírá svou drážku. Je to logické ovšem není to obviklé neřku li správné

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak já vím jak vypadá rětěz
.. ale nemělo by to být ohlodané rovnoměrně? Myslím že správně by z toho neměly být viditelné "články" řetězu. Vždyť ten řetěz se tam točí cik-cak a mělo by to tedy ohlodat i ty "špičky", které tam ale zůstaly... 

To boční opotřebení je docela normál,jenže obyčejně se mění dříve než to dojde tak daleko tak to není tak vidět.Taky se to mohlo stát vyosením zadního kola při napínání....
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Radek> černou barvu na rozetě mám taky hodně ošlehanou, mám na ní najeto 7kkm a je jak nová 

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko