Jasně, nech ho tam, zas takový točky nám to nedává, aby se něco zadřelo. Představa, že prolítne nějaký viditelný zrnko je asi klamná. Už to chlapi vyráběj pár let a na nějaký extra stížnosti to nevypadátatar píše:Stařík> moc tomu nevěříš co ,jak tak koukam ,ale co, když už ho tam mám tak ho tam nechám,a já proč ta mašina rve jak sviňa
výměna papírového vzduchového filtru za KN
- Milala
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna papírového vzduchového filtru za KN
XT660X....eXTra potěšení
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Věřte mi že to bude filtrovat stejně nebo lépe při větší propustnosti,i když to zní divně. Trošku mě filtrace živí a fakt toho lze dosáhnout. Jinak se na něho taky chystám 

Píšou, že KN filtruje líp, než originál, ale je těžké tomu uvěřit, když je skrz něj vidět jak přez cedník 

Tož ogaři nevím, zatím teda mu moc nevěřím 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
totr> to teda není vůbec pravda že je přesto tak vidět
Stařík> léty prověřená kvalita a funkčnost
Stařík> léty prověřená kvalita a funkčnost

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Lite- tož to teda pravda je

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
totr> pravda to teda není a budu se hádat, jak přes to nesvítí sluníčko tak to není průhledný 

LiTe přes něho nevidí bo ho má zajebany jak jetel 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
tatar> zajebaný nemám ve svém slovníku, takže nevím co to znamená,
neznám řeč tvého kmene v tajsku 

Jarynn píše:Věřte mi že to bude filtrovat stejně nebo lépe při větší propustnosti,i když to zní divně. Trošku mě filtrace živí a fakt toho lze dosáhnout. Jinak se na něho taky chystám
Tak mohl by jsi pro nás laiky trošku vysvětlit jak to funguje? Nemusí to být zrovna přednáška z vysoké školy

Já měl KN filtr na CBRu, ale karburátor a mě udělal velkou díru mezi 5500-5800 ale velkou, pak se to trošku doladilo na karburátorech, ale výkonu mi to nepřidalo (kupoval jsem ho kvůli jeho "nesmrtelnosti"), ale to je mimo.
Ta jeho větší propustnost, při zachované filtrační schopnosti je podle firemních materiálů napsaných na krabici, je díky usměrnění protékajícího vzduchu. Kdy při použití papírovích zvlněných filtrů vznikají na jejich záhybech různé turbulenční proudění, které brzdí průtok vzduchu. Materiál ze kterého je KN filtr vyroben usměrňuje proud vzduchu a zabraňuje právě těm turbulencím. Tak nějak takle jsem to pochopil
Ta jeho větší propustnost, při zachované filtrační schopnosti je podle firemních materiálů napsaných na krabici, je díky usměrnění protékajícího vzduchu. Kdy při použití papírovích zvlněných filtrů vznikají na jejich záhybech různé turbulenční proudění, které brzdí průtok vzduchu. Materiál ze kterého je KN filtr vyroben usměrňuje proud vzduchu a zabraňuje právě těm turbulencím. Tak nějak takle jsem to pochopil

Dřív jsem se k tomu nedostal,ale asi tak:V podstatě jde o to,že i když je filtrační schopnost materiálu stejná,může být různá propustnost. Když si představíte několik sít o různých velikostech otvorů poskládané na sebe od nejhrubšího po nejjemnější(klasický papírák),tak se dejme tomu ve 30 % budou ty dírky překrývat a tudíš brzdit průtok .Naproti tomu jsou materiály s tzv. 100% otevřeností kanálků(např obyč molitan),kde se neskládá více vrstev,ale používají se jen ty nejjemnější hrubosti. V praxi jde o to, že kdyby byl papírák jen z té nejjemnější vrstvy,hned by se zalepil,ale pokud bude filtr z materiálu s velkou otevřeností kanálů,tak i když půlku zalepíš tak se propustnost skoro nezmění. Ty kanálky v podstatě tvoří labyrint a jsou navzájem propojené,snad bych to přirovnal k nějakému termitišti, a klasický filtr v podstatě k cedníku. Nevím jestli to z toho výkladu jde pochopit,navíc já dělám do filtrace olejů a né vzduchu,ale princip je stejný. 

Jarynn-> Díky za vysvětlení principů. Ještě bys mohl trochu nastínit, jestli, teda ten KN filtr propouští míň bordelu než orig.. a taky když teda děláš do olejových filtrů, tak by mě zajímalo, jestli má význam kupovat olejový KN.
No to je otázka na kterou se nedá odpovědět pokud nevíš kolik mikronů má původní,ale pokud jde o rádoby "zvýšení výkonu"tak by měla být filtrace stejně kvalitní(výrobce moto ví co dělá a podle mě nemá nějak velký význam zvyšovat účinnost filtru),ale s daleko větší propustností ,aby to bylo znát.Osobně si myslím že KNko má sice méně jemný materiál,ale dožene to právě tím mazáním olejem.Když to namastíš,tak jsou ty póry jakoby chlupaté a i když budou větší,zachytí daleko víc. Sám jsem ještě neobjednal, tak jak ho budu mít v ruce,budu mít jasněji.Olejový bych moc neprožíval,buď origo,nebo nějakou kvalitní náhradu,protože karbony stejně nezachytíš a pokud tam něco uletí tak se chytne i na sítu
..To je ale jen mů subjektivní pocit jinak oleják má něco kolem 10mikronu,takže i méně kvalitní je dostatečný,karbon je stejně daleko menší a proplave...

Tak vyplývá že když necham papírový nic se neděje a vyjde to celkem nastejno