Tenéré - otevřené sání
Tenéré - otevřené sání
Odstranění šnorchlu. Podle informací z ostatních serverů zabývajících se XT660Z to vypadá, že tahle moto je uškrcená hlavně na sání - výfuk už prý tak restriktivní není. První - nejlevnější - pokus jsem tedy udělal - viz foto. Origo šnorchl jde bez problémů vyndat z plastové objímky a nahradit těsněním.
Do 3500 - 4500 si uhlídá správnou bohatost lambda sonda ( v těchto režimech se na ní řídicí jednotka dívá) a při vyšších otáčkách a plném plynu to bude nepatrně trošku chudší, než s origo šnorchlem. Pro jistotu mrknu po vyzkoušení na svíčku, ale ten rozdíl v bohatosti bude malý. Výhodu očekávám v lepší reakci při náhlém otevření plynu (zatím se to po odstranění různých sacích šnorchlů takhle projevilo u všech mých předchozích moto (XT600E, XT660R, DRZ400S).
Do 3500 - 4500 si uhlídá správnou bohatost lambda sonda ( v těchto režimech se na ní řídicí jednotka dívá) a při vyšších otáčkách a plném plynu to bude nepatrně trošku chudší, než s origo šnorchlem. Pro jistotu mrknu po vyzkoušení na svíčku, ale ten rozdíl v bohatosti bude malý. Výhodu očekávám v lepší reakci při náhlém otevření plynu (zatím se to po odstranění různých sacích šnorchlů takhle projevilo u všech mých předchozích moto (XT600E, XT660R, DRZ400S).
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tenéré - otevřené sání
Pěkná prácička 

Pěkné. A je již nějaký výsledek, zkušenosti z provozu bez šnorchlu?
FZ 1 GT
Funguje to, akorát se musí udělat přepážka mezi nádrž a airbox, pááč
tak jako originální sání, i tadle úpravička neřeší problém zatékání vody při jízdě v dešti do airboxu.
tak jako originální sání, i tadle úpravička neřeší problém zatékání vody při jízdě v dešti do airboxu.
Kurňa, a já si říkal, proč se mi furt v té hadičce dole tolik sbírá ta kalná sračka. 

FZ 1 GT
Najel jsem bez šnorchlu přes 6000km a spokojenost - jen trošku víc je to sání slyšet. Postupem času jsem dal do série s termistorem čidla teploty vzduchu navíc odpor cca 200ohm (zkoušel jsem 0 - 500ohm a mělo to vliv), aby to stříkačka trošku obohatila (myslí si že je větší chladno - čidlo má opačný průběh, než standartní termistor, tzn. nižší teplota = vyšší odpor). Po tom obohacení to zabírá pružněji odspoda (znatelně), ale od středních otáček již žádná změna. Spotřeba se nezměnila - na silnici vždy do 5-ti litrů stejně jako předtím. Voda se tam nikdy nedostala, ale nejezdím v těžkém terénu.