Jak jsem strouhal kapotu
Jak jsem strouhal kapotu
Zimní večery jsou ideální pro vymýšlení blbin. Proto jsem se dal do tvorby účelové kapoty , která
1, bude sloužit k nalepování samolepek z míst kam se podívám.
2, ponese 12V zásuvku, lehce dostupnou.
3, ochrání proti větru, dešti.
No a takhle vypadá prototyp číslo jedna.
1, bude sloužit k nalepování samolepek z míst kam se podívám.
2, ponese 12V zásuvku, lehce dostupnou.
3, ochrání proti větru, dešti.
No a takhle vypadá prototyp číslo jedna.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak jsem strouhal kapotu
nevim proč, ale připomíná mi to seriál "lebkouni" 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
No já ti nevim, mě se to nelíbí, pokud ti to ale budou sloužit tak
a hlavně ten pocit ze své vlastní dobře odvedené práce

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
A co ti připomíná origo velký štítekRadek píše:nevim proč, ale připomíná mi to seriál "lebkouni"

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
radas> My takový štítky nemáme
ale máš pravdu 

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Radas->když se to nalakuje a dají se tam ty plasty kolem, tak to bude zase jiné
. Musel jsi na tom odpracovat dost času 

Ani né, nejvíc času zabralo čekání na vytvrzenitotr píše:Radas->když se to nalakuje a dají se tam ty plasty kolem, tak to bude zase jiné. Musel jsi na tom odpracovat dost času

Není to dokonalé, hledal jsem přijatelný tvar. Uvidím jak to nastrojím a olepím.
Už mám nápad na lepčí, ale až příští zimu

Nebylo by lepší pro cestovatelské potřeby udělat velkou pevnou kapotu po vzoru XT 660 raid,do toho bych šel s tebou
radek> lebkouni mozna a nebo spis jako litakova hlava v zrcadlovym labyrintu
....... ale jinak to vypada zajimave 

Jorge píše:Nebylo by lepší pro cestovatelské potřeby udělat velkou pevnou kapotu po vzoru XT 660 raid,do toho bych šel s tebou
No nevím co je / raid/, nechtěl jsem tu kalotu montovat na nějakou železnou rampu, po vzoru pouštních speců. Chci jen funkční lehkou kapotu, za kterou se dá namontovat nějaký užitečný vercajk

Můj 2hý project asi postavím na originálním plastu, znetvořím jen plexi.

Uvažuji , že plexi více vzpřímím a natáhnu na cca. 40cm od paraboly (pro mne ideální výška štítku ). Jo, a materiál né plex ale fiberglas

Jorge měl na mysli toto:
Joo, tak todle je přesně to co nechci. Ale dalo by se to udělat. Fuška by byla vymáknout to heblo na kterém je kapota chycená. No a výměna paraboly za dvě kulaté
Origo světlo svíti dobře.
Pro mne je to zbytečně drahá přestavba.
Uvažuju ale o montáži doplňkových světel, kvuli zlepšení viditelnosti motky ve zpětných zrcátkách aut.
Více světelných zdrojů, dále od sebe. Možná na padáky
, ještě to musím vymyslet 

Pro mne je to zbytečně drahá přestavba.
Uvažuju ale o montáži doplňkových světel, kvuli zlepšení viditelnosti motky ve zpětných zrcátkách aut.
Více světelných zdrojů, dále od sebe. Možná na padáky

O přídavných světlech na padácích jsem taky chvíli uvažoval...
Jo přídavná světla jsou dobrý ale někde jsem slyšel že když to budou nějaký halogeny tak že by ti po čase mohl shořet alternátor
nevím jekej má výkon proto se dávají xenony ale ty jsou zase drahý chtělo by to nějak zjistit nevim jestli to je pravda

Hele radasi to vypadá dobře mohl bys mi poradit jak na to chtěl bych si taky něco takového vyrobit 

Je to asi takhle. Polystytenové desky slepíš k sobě. pak vystrouháš do nich tvar, doladíš smirkem k dokonalosti, pak na to natáhneš cca 2mm vrstvu sádry tu vybrousíš, co nejlíp. žádné díry,a jiné. vše co nedoděláš tam uvidíš. Vyhni se složitým tvarům.
Já na kopyto dal ještě širokou maskovací pásku. Pro zichr. Pryskyřice totiž, reaguje s polystyrenem.(rozežere ho).
Namícháš pryskyřici a napatjáš jí skelne vlákno. to pak přiložíš na formu. 3 vrstvy by mohly stačit. záleží na tvaru kapoty. pokud bude vysoká nebo jinak větčí. Musíš vymyslet tvarové spevnění, abyses vyhnul pozdějšímu vyztužování, to zn. zvyšování váhy.
Každou vrstvu musíš trochu pootočitaby vlákna nebyly ve stejném směru. Zvýší s etuhost.
Po vytvrzení obstřihneš okraje , doladíš uchycení na motku, naneseš lehce tmel, vybrous., zákl. barva, vybrous.,barvy, a hotovo.
Já na kopyto dal ještě širokou maskovací pásku. Pro zichr. Pryskyřice totiž, reaguje s polystyrenem.(rozežere ho).
Namícháš pryskyřici a napatjáš jí skelne vlákno. to pak přiložíš na formu. 3 vrstvy by mohly stačit. záleží na tvaru kapoty. pokud bude vysoká nebo jinak větčí. Musíš vymyslet tvarové spevnění, abyses vyhnul pozdějšímu vyztužování, to zn. zvyšování váhy.
Každou vrstvu musíš trochu pootočitaby vlákna nebyly ve stejném směru. Zvýší s etuhost.
Po vytvrzení obstřihneš okraje , doladíš uchycení na motku, naneseš lehce tmel, vybrous., zákl. barva, vybrous.,barvy, a hotovo.

Paráda a co je ta maskovací páska a cím lepíš ten polistirén, takhle si můžu vlastně vyrobit cokoliv že jo, tak proč kluci co maj kapotovaný silnice a položej to proč si to nevyrobjej sami origoš stojej hrozný prachy jo a co máš na té foto jak je ten polistyren tak pod ním to je původní kapota? Jo a mrkni na tohle tam seženeš i karbon http://www.havel-composites.com/index0. ... =rs&catg=4
Když k laminování použijete místo polyesteru epoxydovou pryskyřici, tak to nemusíte sádrovat. ale blbě se s ní pracuje.
Nebo se dá natřít epoxydem přímo polystyrén a po vytvrzení laminovat polyesterem. Taky jsem to jednou tak dělal.
Nebo se dá natřít epoxydem přímo polystyrén a po vytvrzení laminovat polyesterem. Taky jsem to jednou tak dělal.
Necky píše:Paráda a co je ta maskovací páska a cím lepíš ten polistirén, takhle si můžu vlastně vyrobit cokoliv že jo, tak proč kluci co maj kapotovaný silnice a položej to proč si to nevyrobjej sami origoš stojej hrozný prachy jo a co máš na té foto jak je ten polistyren tak pod ním to je původní kapota? Jo a mrkni na tohle tam seženeš i karbon http://www.havel-composites.com/index0. ... =rs&catg=4
Origo kapota slouzila jako zakl. tvar. Cela tadle procedura neni uplne jednoducha a celkem pracna, hlavne priprava kopyta. Ja si delal kopie kapoty na bike sam protoze v tech dobach byl orig. nedostupny-drahy. Dneska to zaplati pojistovna

Kazdopido doporucuji vyzkouset, je to zajimavy matros a technologi.

Tak jsem pro tuto sezonu vyměkl a pořídil origo velké plexo.
Ale příští zimu zase pustím můzy na kapotu
Ale příští zimu zase pustím můzy na kapotu