Tak se musím pochlubit, i když z části to není nic ke chlubení

Tak sem tu o pár příspěvků výš chválil to tlusté lano, ale byl se vyveden z omylu

Koupil sem nějaký noname výrobek typu toho co sem házel hancus (nic osobního, nic proti tvému zobží). V pze sem motorku zamknul tím že sem to provlík kyvkou a kolem. Chtěl sem odjet, zdržel mě kamarád, zakecali sme se, pak teda nasednu, nastartuju, popojedu a ejhle něco je špatně, ne že by to chcíplo ale šlo to nějak z tuha, tak se podívám a on je v kole namotaný ten zámek

Zhrozil sem se co se všechno stalo

a ono nic, to lano je zakončený jen takovou železnou objímkou kerá byla jen rozmáčklá a vytáhlo se to z ní jak nic

No to je šmejd pomyslel sem si, doma to zaletuju mosazí ať to drží vymyslel sem. Tak se na to doma chystám, mosaz = autogen = poměrně velká teplota, proto sem to chtěl torchu odstorjit. Ten válec se zámkem byl plastovej, bude tam železná vložka říkám si... chyba lávky

ta objímka co se to z ní vyvlíklo byla stažena do takovího čepu a ten byl přychycenej do plastu

Tzn. jedna rádna kladívkem do toho plastu (pod nímž opravdu NENÍ nic železného) a je odmečeno.
Takže sem se naštval a heldal nějaké recenze co na zamykání, verdikt jedoznačný jedině pořádnej tvrzenej řetěz a pořádnej zámek

.
Průzkum trhu: Abus 3-5 tis. tzn. unreal

přivětivější byl český výrobce TOKOZ s výbornými referencemi .. řetěz s návlekem +zámek GOLEM .. cca 1,5tis. akorát teda dohromady asi 6 kilo železa cože je fakt hodně. A stejně to bylo dost peněz pro mě
TAkže nakonec sem zajel za klukama co tu dělaj lana a řetězy jako vázací prostředky pro jeřáby, prodali mi 1,5 m tvrzeného lakovaného řetězu za 300,- bez papíru

+ u kluka co prodává hydraulické hadice sem kouil takovej návlek (vypadá stejně jak na ty řetězy co dává tokoz) co se dává na hydraul. hadici (když bouchne aby to nestříkalo všude) .. to bylo 1,5m za 100,- a koupil sem k tomu menší zámek Tokoz Pluto.. 390,- takže nakonec sem v tom za 800,- a vypadá to takhle

a váhou 4,1kg
Jo a byl sem ujištěn že jak u zámku tak u řetězu bude každý zloděj mít větší šanci když půjde řezat (přeštípnout to ručně prý nejde) radši to zábradlí co je to k němu přimčený tak at prej vážím k čemu to zamykám