XT 660 X pro (prakticky) začátečníka???

Vše o jednobuchu XT660.
kesibor
Kontaktovat uživatele:

Re: XT 660 X pro (prakticky) začátečníka???

Nový příspěvek od kesibor » ned 10. srp 2008 11:15:25

všem se omlouvám... nejednalo se o kanadskej žertík :D jen chyba na mém přijímači. druhou porovnávanou helmou je:

http://www.motoeshop.cz/prilby-helmy/ra ... 25770.html

LiTe: když už říkáš méně známou... o který značky se jedná? mohl by jsi mi poradit aspon názvama značek popřípadě odkazama... díky ;)
Radek
Administrátor
Napiš "660" bez uvozovek: 505
Kontaktovat uživatele:

Sdělení od administrátora

Příspěvek od Radek » čtv 23. bře 2023 15:41:08

Zdar,

vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit :P. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.

Přejít na web motopripravky.cz

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 10. srp 2008 12:49:38

méně známý a horší značky jsem myslel např. Nitro, Caberg, Airoh. Je lepší koupit např. drahej termoplast než levnej (stejně cenově s termoplastem) karbon. Já osobně bych bral tu lazerku, má to pinlock ( dvojitý plexi, hodně oceníš). Popravdě bych vybíral podle vzhledu, protože dneska když se ti při crashy střetne hlava s něčim, tak to většinou neřežiješ, a nezáleží natom, jestli ta helma byla za 4 nebo za 15 tisíc, to co vybíráš je ten zlatej střed :yes:. A ěště - u nás bych helmu vyzkoušel a okouknul, a objednal jí nebo koupil jinde (D,US) protože to tě vyjde o čvrtku a víc méně než tady. A rozhodně bych nekupoval přes internet bez vyzkoušení, nekupuješ housku na krámě a nějakej čas ti to sloužit bude. Při zkoušení si ji nech na hlavě aspoň 5min. vyzkoušíš, jestli tě po delší době nebude bolet hlava. Pokud pojedeš do německa pro helmu, tak tam maj většinou testovací větrák na helmy, sedneš na moto a zvolíš si rychlost a zkoušíš :) :yes:.
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko

kenyo

Nový příspěvek od kenyo » ned 10. srp 2008 21:31:06

LiTe> vesměs máš pravdu ale ani to zkuošení není spása, já jí zkoušel, měl sem jí na hlavě čtvrt hodiny a pohoda.. navíc když trošku pak někde zatlačila říkáš si že se to omáčkne v té helmě (a prodejce ti vehementně přitakává :lol: ) a pak sem vyjel na celodenní výlet a myslel sem že se počůrám bolestí :o při každém nasazení a sundání a vůbec při jízdě.... nějak mi to mačkalo na uši a začaly mě prostě bolet... tak sem musel trošku poladit tapicírunk a polstrování a už je to v poho.. ale tak že prostě to vyzkoušení taky vše neřeší... jinak double vizor ruuuleeezzzzzz :yes: :yes: :mrgreen: :yes: ;)

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 10. srp 2008 21:42:08

Kenyo> já to neřešim, u shoei bolest není :lol: nesmíš si to připustit :lol: prostě tam není :lol:. Tydle problémy s ušima vyřeší kukla :yes: :yes: a má to taky plus, kuklu mužeš vyprat kdykoliv chceš, některý vnitřky helem ne . . . takže já jednou za měsíc vyperu kuklu a mám klid, žádnej smrad nebo spocená helma . . . :yes: pořád uvnitř voní novotou (lepidlem) :lol:

kenyo

Nový příspěvek od kenyo » ned 10. srp 2008 22:16:04

Lite> nejsem bandita nemám rád kukly a proto mám helmu s vyjímatelným vnitřekm .. ne že bych to už někdy vyndaval.. ale prej to jde :D , jinak po crasi mi zbyla nakřápká Airoh S4(někde sem tu dával foto), prasklinu sem stylově vypodložil naticorovím dvojkou plechem a pronejtoval skořepinu a mám jí takhle "na doma" když jedu spocenej z práce nebo prostě kolem komína.. takže se mi ta nová "hodobóžová" ani nešpiní :D :P

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 10. srp 2008 23:41:33

kenyo> takže je to taková sváteční helmička :lol:

DoDo

Nový příspěvek od DoDo » sob 16. srp 2008 21:47:47

Cestulka píše:
DoDo píše:Cestulka>nech na hlavě jezdím károu :roll: ;) . A jelikož je to sem fakt štreka tak jezdím přes Maďary po dálnici, je to sice o 100 km delší, zato víc v pohodě :yes: :mrgreen: ! Ale vidím že se na východě vyznáš - tak až se tady budeš někdy motat tak dej vědět - můžem dát řeč :mrgreen:
Tak to jo, já jezdíval přez Žilinu,Poprad.. no klasika prostě.. Teď už spíš jsem ale v Brně... Ale později tam asi zase budu občas jezdit.. Co tam děláš? Mi neříkej, že tobě jako Brňákovi, se vyplatí pracovat na východním Slovensku...???? Kuňa, vždyť v Brně musíš mít víc možností a za lepší prachy, nééé? Ale asi tam máš dobrý kšeft.., nebo nějakou kočku ;) ... Jelikož Prešov,Košice, to je tam samá kočka!
Cestulka> jo KUŇA tak to máš pravdu na východě je to s kočkama masakr to nevíš kam se máš koukat dřív a teď v létě: hotová sodoma gomora - velebnosti :lol: Jinak do Košíc jsem šel za prací a to druhý...... :mrgreen: :yes:

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » sob 16. srp 2008 22:26:25

DoDo, Cestulka> Košice a Prešov řikáte ??? ;) jedu tam :lol: :lol:

tatar

Nový příspěvek od tatar » ned 17. srp 2008 0:27:00

Lite>tak to vem přes velké karlovice ať se tam sejdem ;)

ReniXT

Nový příspěvek od ReniXT » ned 17. srp 2008 1:52:38

Košice a Prešov, no čo ja viem....na moj vkus moc cigáňov :roll:

tatar

Nový příspěvek od tatar » ned 17. srp 2008 1:55:24

si rasistka :?: mě osobně nevadí ,zatím nikdy jsem neměl problém 8-)

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 17. srp 2008 10:02:08

tatar> co tam, tam jsou nějaký kočky ? :lol: já teda jsem s cikánama měl dost velký problémy, ale to je dlouhá story, ne moc na psaní :P protože bych byl pěkně nasranej :lol:

DoDo

Nový příspěvek od DoDo » ned 17. srp 2008 20:08:29

LiTe píše:DoDo, Cestulka> Košice a Prešov řikáte ??? ;) jedu tam :lol: :lol:
LiTe> a když to vezměš až na Ukrainu, tak tam teprv uvidíš kočičky :P Ale chtělo by to spíš R-ko s ohledem na místní cesty :mrgreen:

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » ned 17. srp 2008 20:40:14

tak to sem zvedavej na kocicky na ukrajine teda :) uziju si jich min 14 dni tak doufam ze budou stat za to :D

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » ned 17. srp 2008 21:29:45

Kozel> pravý přírodní zarostlý ženy :lol:

CeGo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od CeGo » úte 19. srp 2008 8:32:25

tatar píše:si rasistka :?: mě osobně nevadí ,zatím nikdy jsem neměl problém 8-)
Jako někteří jsou slušní a v poho, ale takových je minimum!Popravdě jsem takových moc nepotkal.. Dělají si to sami! Kdyby se uměli chovat tak tak na ně tolik lidí nenadává.. Např tady v Brně.. jdeš do restaurace na oběd, dovalí tam 4 cikánky z děckama a už se v klidu nenajíš.. Ty jejich děcka se chovají 10x slušněj než ty matky...

CeGo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od CeGo » úte 19. srp 2008 8:41:56

LiTe píše:Kozel> pravý přírodní zarostlý ženy :lol:
Hej né, ale ty Košice a Prešov, tam jsou fakt kočky... Až tam někdy pojedeš tak budeš mrkat ;)

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » úte 19. srp 2008 9:20:31

Cestulka> snad se tam někdy dostanu :lol:, co vím tak u nás Jičín a Mělník, tam to jede :lol:

Warsheek
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Warsheek » úte 19. srp 2008 13:40:39

Ja se zkusim vrátit k původnímu tématu a přihodit zkusenost s XT. Nikdy sem na nicem pred XT nejezdil, takže nemám prakticky žádnou možnost srovnání. Autoškolu na motorce jsem taky neabsolvoval, takze totalní začátečník. Nicméně po týdnu od koupě XTR a najetých zhruba pětistech kilometrech, už jsem byl schopnej zapomenout na řazení, spojku atd.. prostě řízení. Jízdu jsem si začal užívat bez stresu kde se mi to zvedne na prdel a podobně. Motorka se řídila naprosto instinktivně a rozhodně se nedá říct že by mi zkušenější motorkaři na endurech ujížděli. Takže XT pro naprostyho ( zatim ) nemotorkáře můžu vřele doporučit !!! :yes:

A když už řešíte ty přilby; zkošel jsem si nedavno Scorpinku exo 1000, kterou tu zmiňujete a musím říct že na moji hlavu sedla výborně. Systém doufouknutí lícnic se zdál bezchybnej ( doplnil přesně ten prostor který v mojí helmě zůstává volný ). A dvojitý plexi ? No comment, brečim když si vzpomenu na moje brejle :roll: Navíc jsem se dočetl ( už ani buh nemůže vědět kde ) o srovnávací anketě mezi motorkáři z USA, která zjišťovala míru pohodlí jednotlivých značek přileb. Nešlo tedy o bezpečnost, design, poměr ceny ku výkonu, ale pouze o to, jak se v helmách cítěj kedlubny amerických motorkářů. Prvenství patřilo firmě ARAI v těsném závěsu SCORPION a dál, už se značným odstupem, bylo pole poražených ( nepohodlných ) 8-)
Takže pro mě Scorpion EXO 1000 jedna z top helem, navíc za přijatelnou cenu.
Naposledy upravil(a) Warsheek dne úte 19. srp 2008 15:21:03, celkem upraveno 2 x.
XT ? Ano, děkuji.

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » úte 19. srp 2008 14:14:07

jojo pravda, ne ze bych se povazoval za o moc zkusenejsiho jezdce nez byl loni warsheek, ale i kdyz sem mel na xt o dost tisic km vic nez on tak mi v milovicich po par kolech natrh p*del o 3s na kolo :oops: :oops: :oops:

Odpovědět