XT 660 X pro (prakticky) začátečníka???

Vše o jednobuchu XT660.
kesibor
Kontaktovat uživatele:

XT 660 X pro (prakticky) začátečníka???

Nový příspěvek od kesibor » stř 06. srp 2008 9:15:28

Zdravím vás...

jelikož kamarád si koupil nedávno motorku (125 supermoto) uvažuju intenzivně o koupi motorky. Prakticky jsem jel na motorce jen jednou, jen takový to prvotní šourání na 50ti metrech a zpět :-D.

V prosinci mi bude 21 takže mám možnost si dělat papíry rovnou na skupinu open, což taky spáchám:D.

Chci ale říct a zároveň se vás zeptat jakou kubatůrou začít i přes to, že budu mít papíry na OPEN.
Uvažoval jsem, že bych se pustil do XT 660 X, která mě velmi zaujala (celkově), ale brzdí mě pocit, že nemám ještě žádné zkušenosti s řízením motorky a nabízí se mi tím alternativa v podobě WR 250 X... Jak to vidíte vy? Je možnost troufnout si rovnou na 660 nebo se radši krotit? (s jízdou bych se rád podělil s mojí drahou polovičkou :-P takže žádnej fofr rozhodně, ale tím neříkám, že sám bych tomu nešlapal občas.

Rád bych Vás poprosil o reakci na moje téma a přidat vlastní zamyšlení a případně vlastní doporučení...

Díky všem...
Radek
Administrátor
Napiš "660" bez uvozovek: 505
Kontaktovat uživatele:

Sdělení od administrátora

Příspěvek od Radek » čtv 23. bře 2023 15:41:08

Zdar,

vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit :P. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.

Přejít na web motopripravky.cz

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Re: XT 660 X pro (prakticky) začátečníka???

Nový příspěvek od LiTe » stř 06. srp 2008 9:33:16

neboj se a jdi do toho :yes: pokud to máš v hlavě srovnaný, jako že asi jo, tak proč ne. Jdi toho a hlavně vofafrně :)
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » stř 06. srp 2008 9:33:37

Zdravím tě ;) ...

Já myslím, že do začátku to špatná mašina není. I když je to "šestistovka", tak narozdíl od nějakých supersportů je vcelku milá, žádná potvora :twisted: . Mám XT seškrcený na 25kw kvůli věku a možná by stálo za to pouvažovat nad tím, že by sis alespoň na prvních pár tisíc km motorku nechal zaškrtit. Jen technicky, ne papírově. Škrtí se to jen zarážkou na plynu, takže cenově to vychází do tisícovky a odšroubuješ to kdykoli budeš chtít (drží to jen 2 šroubky)...

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » stř 06. srp 2008 9:44:17

Radek> ale přece yamaha to poskytuje jen k novejm motorkám ne, dokoupit se to dá ale nedaj ti to do papírů :roll:

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » stř 06. srp 2008 9:59:07

Lite> "...na prvních pár tisíc km motorku nechal zaškrtit. Jen technicky, ne papírově. "...

nauč se číst čoveče :mrgreen:

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » stř 06. srp 2008 10:20:56

:oops: to byla samozřejmě jen taková vsuvka :lol:

Milala
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Milala » stř 06. srp 2008 10:23:39

Chlapi nezlobte se, ale někdy mám pocit, jakoby jste psali o mopedu. :lol: :lol: Nemíním budoucího kolegu odrazovat, ale myslím, že XT až tak na úplný začátek není a pokud ano, s veškerým respektem. Výrobce XT koncipoval jako stroj na zrychlení a manévry, což podle mého předpokládá určitou zkušenost, pokud nechceme někomu skončit na kapotě nebo tahat 180 kg z obilí :P
Zkoušel jsem R6, R1, svoje bývalé krosky a teď nemám u XT pocit, že bych nevyplavoval adrenalin. Pokud vím, chlubíme se tady tím, jak se XT hezky zvedá i na dvojku, trochu nám plave při vyšších rychlostech a to, že se na nerovnostech rozhází řidítka třeba v rychlejším průjezdu zatáčkou je spíš detail. :shock: Takový zbrklejší podřazení v zatáčce s nedobře zmáknutou spojkou je taky fajn zážitek, jednobuch je tááák kultivovaný. :lol: :o Jezdím na XT hodně i po Praze a na světlech si vždycky uvědomím, že je i docela vysoká (mám 185). Když jsem dneska viděl Tatarovo wheelie (seš borec Tatare!), trochu mě mrazilo. Kolegové se mě ještě teď ptají, proč denska tak blbě čumim :shock: :shock: :o . Osobně bych, pokud je nový zájemce opravdu začátečník, volil něco menšího a lehčího (třebas na půjčení pro základ) a pak přelez směle na XTX. :lol:
Jsem pánové zvědav, na čem budeme jezdit za rok-budeme mít všichni Dorsoduro nebo Hypermotard, případně KTM 690 SM a na dálnici nás zaručeně nikdo nechytí :lol: Přeji příjemný den a těším se zas na odpoledne, až se na svém slabém, dětském XTX zavezu do zatáček kolem Slap, kde mám osobně pořád co dohánět. Jen mám strach, abych nemusel tlačit do kopce-říkají, že jí chybí výkon :roll: :P :lol:
XT660X....eXTra potěšení

kenyo

Nový příspěvek od kenyo » stř 06. srp 2008 11:59:39

Milala> teda ty ses rozjel :) ale máš kus pravdy ;) nemyslím si že mám nějakou tříkolku pro kde koho, včera mi to dokázala i když sem si myslel že mám motku pod kontrolou a že si zkusím malý driftík na hlíně tak se mnou zametla že sem se až divil jak rychle se to stalo a že sem to ustál a udržel jí :shock:
LiTe> čéče tohle "mít v hlavě srovnané" sem už slyšel mockrát a ne každý kdo si myslel že to má (včetně mě a i tebe že ;) ) dobře dopadl :no:

Jednznačně to chce respekt :roll: , svez se na něčem slabším, třeba i starším (než se naučíš motku ovládat tak hrozí že se někdy někde trošku vyválíš - doufám a přeju ti že buď ne a nebo jen "decánko") ale pak to na starší míň bolí (finančně i duševně) než když máš svojí vysněnou motku a hned si jí odřeš a pod.
Pokud i přes to půjdeš do XTX což jako volbu "dospělou" motku opravdu schvaluju :yes: :yes: :yes: tak tě rádi někdy uvidíme mezi námi ;)

kesibor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od kesibor » stř 06. srp 2008 13:23:51

Když už byla zde napsána myšlenka, že bych se měl zaměřit na slabší kubatůru, napadá mě Yamaha WR-250 X.

Netvrdím, že jsem změnil názor během momentu, ale po výkonové stránce když už zde se píše, něco slabšího tak jediný co mě vážně taky velkou měrou padlo do oka tak je zmiňovaná WR-250 X.
Máte někdo, nebo někdo z vaších známých skušenost s touto motorkou (spolehlivost, údržba atd.), popřípadě jestli je na ní místo o pro případný baťůžek (doufám, že to chápu dobře, že se jedná o jízdu ve dvouch :D)...WR-250 X asi nebude na nějak extra delší cesty ve dvouch že?

Zpět k XT 660 X, našel by se tu nějaký majitel XT 660 X, co bydlí v okolí Brna? Jestli ano když už by byl na projíždce, jestli by měl to srdce a mohl by se se mnou domluvit na nezávazné, čistě ukázkové schůzce, nebo něco v tom smyslu... Uvítal bych tuto možnost všemi deseti :P

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » stř 06. srp 2008 13:27:32

možná by stálo za to zkusit nějakou pětistovku (ER-5, GS500) ... jetou seženeš za pár korun a za 1-2 roky ji prodáš s minimální ztrátou ;)

Milala
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Milala » stř 06. srp 2008 13:43:43

Na WR-ko X mám dobrou referenci přímo od mechaniků z Yamahy. Není prý třeba se obávat životnosti, jsou tam nějaké dobré úpravy v motoru. Mám obchod asi 100m od domu. WRko je na terénnějším rámu, je agilnější a lehčí. Na jízdu ve dvou to asi taky chvíli půjde, ale cestovní enduro to zrovna není. Jako dobrou variantu, za menší peníze, ale líbivou a velmi spolehlivou bych odkázal na Suzuki DR-Z 400SM s nějakýma netovárníma výfukama. Prodalo se jich dost a vlastnosti má údajně perfektní. Má kola jako XT, upside-down vidlici, krosový rám a hodně hodně prověřený spolehlivý motor. Nová je kolem 140000,-, starší klidně kolem 100000 a zachovalá.
XT660X....eXTra potěšení

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » stř 06. srp 2008 21:38:36

kenyo> já to teda v hlavě srovnaný mám, to že jsem lehnul nebyla moje chyba, částečně možná jo ale chtěl bych vidět někoho jak by ji zvládl . . . určitě o moc líp ne než já . . .

Jinak jdi do xtxka :lol: radek do toho šel taky jako do první velký motorky :lol: já taky :lol:

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » stř 06. srp 2008 21:50:19

lite> no jo, jenže já předtím najezdil 30000km na dváce :P

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » stř 06. srp 2008 21:54:24

Radek>no jo jenže já najezdil předtim 2000km na MZ :lol:

totr

Nový příspěvek od totr » stř 06. srp 2008 22:00:12

kesibor-> ...no já myslím, že by sis klidně to XT mohl koupit i jako začátečník. Jestli nejsi blbec, tak bys to mohl zvládnout a jestli jsi blbec, tak třeba bude aspoň o jednoho blbce míň :twisted: :twisted: :evil: :mrgreen:

:lol:

tatar

Nový příspěvek od tatar » stř 06. srp 2008 22:03:28

teda totr :yes: :mrgreen: :mrgreen:

kesibor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od kesibor » stř 06. srp 2008 22:12:39

totr ->> upřímnost nadevše :), ale máš zatraceně pravdu, je to tak... Jako jsem rozumnej člověk a jako jestli se rozbiju nebo ne je čistě na mě a vím, že nejsem a nebudu dárce orgánu jak někteří tak ježděj... Sakryš, ale můžu říct, že ta suza DR-Z 400 sm vypada krutě... vážně jo...
Našel by se tu nějakej brňák co by mi představil na živo XTčko ? bylo by to pro mě přínosem... :P

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » stř 06. srp 2008 22:19:46

kesibor> když se projedes do Teplic, rád ti ho ukážu :mrgreen: (XT)

tatar

Nový příspěvek od tatar » stř 06. srp 2008 22:21:46

suza 400 podle xt je odvárek ,jenom radu ...jestli si pořídíš nakonec něco silnějšího ,neber za sebe nějakou dobu baťůžek ,je to odpovědnost.Někdo prohlásil na srazu že po dlouhé době začal vozit baťůžek ,že si dřív nevěřil ,(ta odpovědnost)hrozně se mi to vrylo do paměti ikdyž už jsem starej..... a toho člověka si vážím,možná se někdo pozná ;)

tatar

Nový příspěvek od tatar » stř 06. srp 2008 22:24:32

Radek > už i ty Radku :o :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) tatar dne stř 06. srp 2008 22:25:24, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět