Výška Xt660Z Tenere
Výška Xt660Z Tenere
Ahoj, chci si koupit Tenere, ale jsem prcek, měřím 174 cm. Je tu někdo s podobnou výškou? Jak dosáhnete na zem bez snížení na brejlích a prodloužených kostí? Dík.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Výška Xt660Z Tenere
ahoj mám 177cm a pohoda, ešte som doťahoval tie predpätia pružín na vidliciach, vzadu to mám orig povolené na MAX... keď sedím, obe päty mám na zemi, ale pri cúvaní len špičkami
No tak s tou výškou to není až tak zlé, jak jsem si myslel a jak jsem se dočetl. Asi hraje roli i hmotnost jezdce, ale s tím problém nebudu mít žádný.
Diky moc.

No asi je to individuální, ale při mých 170cm/75kg jsem s Tenerkou docela bojoval
Před snížením každé zastavení znamenalo buď dopředu rekognoskovat terén, kam položím nohu nebo drsný boj s gravitací. De facto jsem musel z origo Tenerky vysednout zadkem ven ze sedla a i tak jsem stál skoro na špičce.
Po výměně kostí (-35mm) + snížení předku a předělání sedla nesrovnatelný rozdíl v komfortu pro "trpaslíky" a břichoplaz jsem z ní rozhodně neudělal, přestože teď dosáhnu ze sedla oběma špičkama nebo jednou nohou na celé chodidlo bez jakýchkoliv stresů...

Po výměně kostí (-35mm) + snížení předku a předělání sedla nesrovnatelný rozdíl v komfortu pro "trpaslíky" a břichoplaz jsem z ní rozhodně neudělal, přestože teď dosáhnu ze sedla oběma špičkama nebo jednou nohou na celé chodidlo bez jakýchkoliv stresů...
chlapi neznižujte to

Nazdar Teneraci. Po prvom pohlade na tuto krssavicu som si ju zamiloval a rozhodol som sa spravit vodicak a kupit si ju. Mam vsak 170cm a 90kg. Po tom co som sa tu docital sa obavam, ze moj sen sa rozplinul. Nemam ju kde skusit a zatial nemam ani vodicak. Tiez neviem ci by to bola vhodna motorka ako vobec moja prva. Zatial som sa vozil len na Babete kedze moji rodicia boli vzdy proti motorkam. Dufam, ze mi niekto vtlaci do hlavy kusok nedeje, ze som si vybral dobre a ze sa bez problemov vyskriabem do sedla a dostanem nohami na zem
Myslím, že když se chce tak výška jezdce není problém 

... a na semaforech způsobně seskočí vedle motorky. 

Jojo, s tímhle videem si mě dobírali známí taky - že "no stress"
To se lehce řekne: "nesnižujte to", ale když z toho lešení člověk prostě nedošlápne na zem a zároveň si dement vysnil, že chce Tenerku, tak toho moc jiného nezbývá...
Jak říkám, břichoplaz jsem z ní neudělal a mám Tenerku, kterou jsem si vysnil.

To se lehce řekne: "nesnižujte to", ale když z toho lešení člověk prostě nedošlápne na zem a zároveň si dement vysnil, že chce Tenerku, tak toho moc jiného nezbývá...

myšák píše:Jojo, s tímhle videem si mě dobírali známí taky - že "no stress"![]()
Nazdar, pocuj kolko si ju pustal dole na podvoxku a kolko mas urezane zo sedadla? Idem totiz pozriet Tenerku a chcem vediet co ma to este bude stat dat ju do jazditelneho stavu kedze mam tiez vysku 170cm ale vahu 90kg.
Tak už jsem ji koupil. Mám 174 cm, 100 kg a na Tenerce snížené o 3,5 cm na kostech a v brejlích dosáhnu téměř celou plochou chodidla. Tak třeba to pomůže nějakému dalšímu prckovi, co touží po Tenere.
při své výšce 171 sem potřeboval pro větší jistotu taky snížit
nechal jsem si udělat kosti o 9 mm delší,přední vidle šly o 2 cm níže a v sedle to udělalo 2,5 cm
takže už nedělám Harapese
pokud by byl zájem o ty kosti,můžu nechat dodělat další,při větším počtu lepší cena,je to z nerezu 6mm,páleno laserem

nechal jsem si udělat kosti o 9 mm delší,přední vidle šly o 2 cm níže a v sedle to udělalo 2,5 cm
takže už nedělám Harapese

pokud by byl zájem o ty kosti,můžu nechat dodělat další,při větším počtu lepší cena,je to z nerezu 6mm,páleno laserem
Mám na tenérce odjeto necelých 1000 km a s výškou problém nemám. Měřím 175 cm, jezdím po silnici i off a zatím jsme lehli jenom jednou, to když jsem vjel do sněhu na lesní cestě a podklouzlo mi přední kolo. Jinak se s výškou i váhou pereme statečně. Jediný, kdy už je to na mě dost, je když si do offu natankuju blbec plnou nádrž
Ale jinak se s tou výškou dá, člověk s tím musí počítat, ale přijde mi to už teď uplně přirozený.

Jeden z rozhodujících ukazatelů při výběru mého nového mota byla i výška motocyklu. I přestože mám 175 cm šel jsem do Teneré, jednak se mi líbila vzhledem a hlavně nechtěl jsem motorku, na níž není jezdec i z bezpečnostních důvodů pomalu vidět. Výška Tenerky je fakt jen o zvyku. zpočátku trochu problém , ale dnes už s tím člověk počítá a v pohodě.