Vlní se při ostřejší jízdě
Vlní se při ostřejší jízdě
Zdravím, poslední dobou si všímám, že při ostřejší jízdě se začíná motorka dost vlnit. Nejsem ani schopen ji tolik naklopit co dřív (Dřív jsem byl schopen škrtnout stupačkou a teď ani omylem). Ikdyž říkám, že ostřejší jízdě tak to moc ostrá jízda není jelikož v zatáčkách mi ujíždí bez problému 1150GS na špuntech. Mám tenerku 08 a podvozek nastavenej celkem na tuho. Máte s tím někdo zkušenost? Pomůže změkčení podvozku?
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Vlní se při ostřejší jízdě
ako vlní? mne sa vlnia stroje len pri podhustenom prednou kole
nevím jak to popsat, prostě nejede klidně, ale kroutí se a vůbec se jí nechce klopit. Pneumatiky foukám dle manuálu.
Kolik máš najezdeno? A kolik na pneu?Bender píše:nevím jak to popsat, prostě nejede klidně, ale kroutí se a vůbec se jí nechce klopit. Pneumatiky foukám dle manuálu.
Najeto mám necelých 30 000km, pneu mají cca 3000 km.
- Carlos Checa
Mám taky Tenerku 2008, najeto 40000 km, jezdim Mitas 09 a nic podobnýho nepozorujum Mám teda na zadku už 2x měněný ložiska a jednou ložiska v krku řízení (cca 25000 km) a to byl tenkrát velkej problém, vubec nešla hodit do zatáčky 

Tam někde bude asi problém. Udělej kontrolu ložisek v krku řízení a v kolech.Dále bych se zaměřil na kyvku a její uložení.
- Carlos Checa
Ta mě napadla hned jak sem to dopsal 

Motorka byla před měsícem na garančce po 30000km a ložiska mazali a kontrolovali. Takže nimi by to být nemělo. Při normální jízdě se to neprojevuje, jen při ostřejší jízdě. Nemůže na to mít vliv nastavení podvozku? mám to nastaveno celkem na tuho, ale ještě tam je rezerva tak jestli to nemám třeba moc do tuha. Jak máte případně nastavený podvozek vy a na jakou cca hmotnost?
- Carlos Checa
Vážim 90 kg , nastavení serie z továrny! Chceš mi říct, že ti na garančce rozebrali krk a namazali tam ložiska? Tak z tohodle už sem vyrost 

Zdar,
...také nevěřím tomu, že Ti zkontrolovali i ložiska v krku řízení - tento problém mě také dost potrápil dokud jsem nenechal vyměnit spodní ložisko v krku řízení (u Tenerky se za deště do spodního ložiska protlačí voda a ven pak neodteče; zůstane v krku řízení až koroze pozvolna zničí ložisko).
Pokud jde o nastavení podvozku, tak to jsem řešil ihned po koupi motorky. Zadní centrální pružinu mám nastavenu na max. tuhost a přední pružiny mám oproti originálnímu nastavení přitvrzeno stlačením předních pružin o 10mm.
Rád se svezu i svižně a toto nastavení podvozku mě vyhovuje. Vyhovuje mě i pro jízdu ve dvou.
K tomu uvádím, že jezdím stále s plnýma kuframa - to je se mnou váha celkem 120kg.
...také nevěřím tomu, že Ti zkontrolovali i ložiska v krku řízení - tento problém mě také dost potrápil dokud jsem nenechal vyměnit spodní ložisko v krku řízení (u Tenerky se za deště do spodního ložiska protlačí voda a ven pak neodteče; zůstane v krku řízení až koroze pozvolna zničí ložisko).
Pokud jde o nastavení podvozku, tak to jsem řešil ihned po koupi motorky. Zadní centrální pružinu mám nastavenu na max. tuhost a přední pružiny mám oproti originálnímu nastavení přitvrzeno stlačením předních pružin o 10mm.
Rád se svezu i svižně a toto nastavení podvozku mě vyhovuje. Vyhovuje mě i pro jízdu ve dvou.
K tomu uvádím, že jezdím stále s plnýma kuframa - to je se mnou váha celkem 120kg.
- Carlos Checa
Tak jaký je pokračování 

Zatím je pokračování takový, že jsem to neřešíl
a nechám to projevit až to bude dělat častěji, do dalšího servisu mi zbývá cca 5000 tak to nechám zkontrolovat pak.

Zdar no mě to taky tak příjde že se jako by vlní přisuzuju to sjetý zadní gumě je sjetá na placato a ne do kulata a příjde mi že se to chová hůř
akú máš pneu? napr. E-07 mi príde placatá sama o sebe
Mám Hidenau K60 Scout najeto asi 4500km a je to placka jako kráva je skoro po ní
Tak jsem měnil zadní pneu a všimnul jsem si, že jsem měl lehce posunuou osu zadního kola (cca 2-3mm). Po výměně pneu to nedělá, tak doufám, že to bylo tou posunutou osou, nebo pneu
Posunutou osu kam? Tím myslíš, že kolo nebylo v podélné ose motorky?
bacha na to, včera som kúpil malému new bicykel, tiež bolo z. kolo vyosené!!!
a konus dotiahnutý ledva sa točilo
ja po kúpe XTZ som si všimol až po pár stovák km, že je reťaz napnurá div ju neutrhlo
čiže sa asi dosť vyťahala 

ja po kúpe XTZ som si všimol až po pár stovák km, že je reťaz napnurá div ju neutrhlo

-
Taky prispeji s vlnenim. Mel jsem pneu MItas e 07 na DR a foukal jsem za dek na 1,5 predek 1,7.. kdyz jsem jednou nafoukal zadek na 2 bary, tak jsem nemohl jet pres 100km/h se to nedalo udrzet jak se to vlnilo. Pak jsem si koupil XT R v chlumci nad cidlinou a praktikoval jsem zkusebni jizdu...super....po koupi jsem nabral jsem Praha po dalnici a nad 130km/h jsem myslel ze, uz lehnu vlnilo se to jako krava... doma jsem se vsimnul ze mam osmicku na zadnim kole.