JJ, nerikam ze ty km nejsou mozne, mam doma taky 2008 a ma najeto 13.000 km, kdyz jem ji kupoval pred rokem a pul mela 9.200 km a totoal sjetou zadni origo gumu a predni tmer sjetou. Stav pneu ktery popisujes odpovida 8.500 km.
Ke tvym dotazum:
XT nema karbec, ale je to strikacka, takze neni duvod aby nestartovala na brnk i po delsim stani, to je v poradku, XT fakt chyta na brnk.
Spojka musi jit krasne hladce, zadne zadrhavani "na pacce" rychlosti musi jit taky dobre radit, jen pozor kdyz radis z neutralu jednicku, tak to docela "krapne" to dela kazde XT a je to docela pecka. Da se tomu castecne zabranit tak, ze kdyz radis tu jednicku, tak se malinko odrazis a posoupnes v okamziku razeni motorku trosku do predu, ale to je spis o zvyku, ja to nedelam. Lehkost razeni rychlostnich stupnu take zalezi na kvalite a optorebeni motoroveho oleje.
Po koupi doporucuju nasledujici servis: vymena motoroveho oleje, kontrola chladici kapaliny, brzdove kapaliny, kontrola brzdovych desek, namazat dobrym sprejem ten tvuj rezavy retez (muzes ho i mechanicky ocistit, ale jen zboku abys nedokurvil okrouzky), dle prirucky yamaha se v 10.000 km serizuji vule ventilu (uvidis dle poslechu, treba to nebude nutne, ale neni to zadny problem) no a samo vymena ci vycisteni vzduchoveho filtru. Me jeste vrzalo prepakovani (origo to totiz NENI namazane...se asi v yamaze sterilo), tak pripadna kontrola prepakovani kyvne vidlice.
Provedeni se zlatymi rafky EXCEL se delalo jen opravdu v kombinaci s modrou, davali se bud zlate nebo cerne rafky. Nektere modely mely modry predni blatnik, neketere cerny, je to myslim dle roku vyroby, tim se lisily roky 2007 - 2008
Pak uz jen snad hodne dikutovane "skubani" motoru pri ustalene rychlosti, nektere to delaji vic, nektere v podstate vubec, ja mam r. 2008 a v podstate neskube (samo ze nesmi byt podtocena, je to jednovalec).
Co se tyce 35,3 Kw v TP da se to seskrtit na 25 kw a takto zapsat do TP, cena je neco kolem 8.000,- a je uz na tobe, zda to seskrtis jen papirove, nebo doopravdy.
Tož dobře to čistí....