Hodně práší přední destičky
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Hodně práší přední destičky
Při včerejší vyjíždce jsem zjistil, že mám zčernalou přední levou vidlici, a to že hodně, je to náznak nečeho? Desky maj tak 35% a brzdí to pořád dobře. Dřív mi to nedělalo, je čas na výměnu, nebo se moc hřejou a tak rychle ubejvaj? Neumím si to vysvětlit, proč tolik práší a brzdí stále stejně, jako předtím bez prášení..... 

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Hodně práší přední destičky
to jsi najel do rozbředlýho asfaltu, prdlajs destičkyLiTe píše:Při včerejší vyjíždce jsem zjistil, že mám zčernalou přední levou vidlici, a to že hodně, je to náznak nečeho? Desky maj tak 35% a brzdí to pořád dobře. Dřív mi to nedělalo, je čas na výměnu, nebo se moc hřejou a tak rychle ubejvaj? Neumím si to vysvětlit, proč tolik práší a brzdí stále stejně, jako předtím bez prášení.....

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
ale hovno
asi budu potřebovat tvrdší 

ale vim, prdel, ne?LiTe píše:ale hovnoasi budu potřebovat tvrdší

Na brzdy existuje spray od MUC OFF http://www.muc-off.com/motorcycle/bike_ ... eaner.html , zajištuje kvalitní odmaštění a očištění, ale hlavně je nasáknut do destiček a udržuje jejich optimální vlhkost. Melo by to pomoci i s tím prachem. V shopu u nás stojí tuším 280 korunLiTe píše:Při včerejší vyjíždce jsem zjistil, že mám zčernalou přední levou vidlici, a to že hodně, je to náznak nečeho? Desky maj tak 35% a brzdí to pořád dobře. Dřív mi to nedělalo, je čas na výměnu, nebo se moc hřejou a tak rychle ubejvaj? Neumím si to vysvětlit, proč tolik práší a brzdí stále stejně, jako předtím bez prášení.....
Kolik vám tak vydrží přední destičky? Mám najeto 25 000 km, hodně ve dvou a s kuframa a ty destičky nějak neubývají. Odhadem ubyly tak o 30%. Na RSV mi vydržely desky sotva 10 tisíc 

Kdyz jsem prodaval Xko, tak melo 32 tis. a desticky byly tak v pulce.PetrRSV píše:Kolik vám tak vydrží přední destičky? Mám najeto 25 000 km, hodně ve dvou a s kuframa a ty destičky nějak neubývají. Odhadem ubyly tak o 30%. Na RSV mi vydržely desky sotva 10 tisíc
Koukni se radsi na obe desticky, ja taky kontroluju vnejsi desticku, ktera je vcelku videt a mam najeto 28 tisic a zda se jako kdyby vubec neubejvala, ale ted pri prezouvani predniho kola jsem si vsimnul, ze vnitrni desticka je na tom podstatne jinak a uz bude skoro na vymenu...PetrRSV píše:Kolik vám tak vydrží přední destičky? Mám najeto 25 000 km, hodně ve dvou a s kuframa a ty destičky nějak neubývají. Odhadem ubyly tak o 30%. Na RSV mi vydržely desky sotva 10 tisíc
mam najeto 30000 a už jsou na hraně
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já je po cca 14tis vyměnil - a to byly origo bremba.. Zůstal mi tam jen necelý půlmilimetřík 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
origo ale nejsou bremba 

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Lite lite.. To že koupíš mašinu 3 roky starou neznamená, že tam jsou ještě pořád origo destičky.
Myslím, že jsem ti to říkal už před lety, že vzhledem ke stavu na tachometru a opotřebovanejm destičkám už alespoň jednou byly měněné...
Origo tam jsou Bremba a za tím si stojím

Origo tam jsou Bremba a za tím si stojím

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
já to neporovnávám ale podle mojeho mota
, origo se dávali sbs ne ? nebo si na nich mel napsano brembo?

Právěže ty vnitřní desky (kde netlačí pístky) jsou opotřebované kupodivu o něco míň. Napadlo mě, jestli to není proto, že jsou tam dva kotouče - přitom hmotnost motorky jen o něco vyšší, než klasické XT.mad píše:Koukni se radsi na obe desticky, ja taky kontroluju vnejsi desticku, ktera je vcelku videt a mam najeto 28 tisic a zda se jako kdyby vubec neubejvala, ale ted pri prezouvani predniho kola jsem si vsimnul, ze vnitrni desticka je na tom podstatne jinak a uz bude skoro na vymenu...PetrRSV píše:Kolik vám tak vydrží přední destičky? Mám najeto 25 000 km, hodně ve dvou a s kuframa a ty destičky nějak neubývají. Odhadem ubyly tak o 30%. Na RSV mi vydržely desky sotva 10 tisíc
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Petr> Řekl bych, že je to tím, že ta vnější destička na kotouč tlačí a vnitřní funguje jen jako "protizarážka" - v případě Rka či Tenerky, kde jsou dvoupístky. U Xka je ale čtyřpístek a tlačí to z obou stran stejně...
litak vi prdlacku
samo ze "originaly" jsou bremba

jj...Radek píše:Petr> Řekl bych, že je to tím, že ta vnější destička na kotouč tlačí a vnitřní funguje jen jako "protizarážka" - v případě Rka či Tenerky, kde jsou dvoupístky. U Xka je ale čtyřpístek a tlačí to z obou stran stejně...
nevěděl jsem, že jsou ty brzdy rozdílné (myslel jsem, že máme všichni jen dvoupístky)