Jak rychle se necha jet delsi streky aniz by se nicil motor?
Jak rychle se necha jet delsi streky aniz by se nicil motor?
Cus panove,
peru se s otazkou kolik? na delsi cesty. Psalo se tady kolik kdo vytah max. Ja mazal nejvic 178. To ale neni samozrejme cestovni rychlost. Byl jsem loni v Tatrach. Tam jsem jel po hradecke dalnici - 160km/hod.(Do 160 nemam problem, po 160 se zrychleni zpomaluje) V Tatrach jsem si rikal, ze ji tyram, tak jsem jel zpatky pres Brno celou dalnici do 150. Kdyz jsem koukal na prispevek "Kolik toci? ze dne 19. kvetna 2008 a na graf,tak jsem se zhrozil. Na 5ku asi 6000ot a rychlost 140. To by znamenalo, ze ji holku vecne pretezuji. Uz vidim jak se do me obujete, ze kdyz chci jezdit rychlostni rekordy at si koupim silnici. Ale tak to neni. Jezdim tak ze 30ti procent polnacky a nekdy kdyz potrebuji rychlejsi presun tak za ni vemu. Co se tyce rychlosti-u XT je uvadena maximalka 160km/hod. Coz by odpovidalo. Mam zkusenost, kdyz jsem porovnal tachak s radarem, tak promeruje 10 procent. To znamena - moje max 178 minus 10 procent je cca tech 160. Jaky tedy mate nazor vy na to kolik se da jet aniz by se kurvil motor.
Enduro
peru se s otazkou kolik? na delsi cesty. Psalo se tady kolik kdo vytah max. Ja mazal nejvic 178. To ale neni samozrejme cestovni rychlost. Byl jsem loni v Tatrach. Tam jsem jel po hradecke dalnici - 160km/hod.(Do 160 nemam problem, po 160 se zrychleni zpomaluje) V Tatrach jsem si rikal, ze ji tyram, tak jsem jel zpatky pres Brno celou dalnici do 150. Kdyz jsem koukal na prispevek "Kolik toci? ze dne 19. kvetna 2008 a na graf,tak jsem se zhrozil. Na 5ku asi 6000ot a rychlost 140. To by znamenalo, ze ji holku vecne pretezuji. Uz vidim jak se do me obujete, ze kdyz chci jezdit rychlostni rekordy at si koupim silnici. Ale tak to neni. Jezdim tak ze 30ti procent polnacky a nekdy kdyz potrebuji rychlejsi presun tak za ni vemu. Co se tyce rychlosti-u XT je uvadena maximalka 160km/hod. Coz by odpovidalo. Mam zkusenost, kdyz jsem porovnal tachak s radarem, tak promeruje 10 procent. To znamena - moje max 178 minus 10 procent je cca tech 160. Jaky tedy mate nazor vy na to kolik se da jet aniz by se kurvil motor.
Enduro
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak rychle se necha jet delsi streky aniz by se nicil motor?
Když jedu delší štreku, tak tam víc jak 120 nemám. Fouká to už šíleně a ve vyšších rychlostech je to dost nepříjemné. Moc nechápu, jak by někdo mohl udržet třeba 1-2 hodiny rychlost kolem 150, já bych z toho už asi ulít
. Jinak nějakých konstantních 150 motoru dobře rozhodně taky dělat nebude... Nic konkrétního ti ale asi neřeknu ...

S velkým štítkem nemám problém držet klidně 150, ale jezdím po dálnici kolem 115 - 130 km/h. Zdá sem mi to nejpohodlnější a taky bych řekl, že je to ještě přijatelná rychlost pro motor. Krátkodobé vytočení do vysokých otáček asi motoru příliš na životnosti neubere. Na rychlé dálniční přesuny jsou opravdu jiné stroje.
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
jel jsem asi 25-30km rychlostí, která nespadla pod (tachometrových) 170kmh, brknul jsem si párkrát do omezovače, moc dobře jí to neudělalo, protože mi začal klepat motor
. Takže já už bych to už znovu nerisknul......

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
- Eva a Vašeq
- Kontaktovat uživatele:
... no 130km/h odpovídá na X-ku pěti tísícům otáčkám... měl jsem Cagivu Canyon 500 (taky jednoválec- enduro) a ta dělala při 5000 ot/min jen 110km/h... a proč to vlastně píšu? Jezdil jsem s Cagivou pořád takhle nebo rychleji a motorka jela a zněla po 30-ti tkm pořád stejně jako když jsme jí kupovali novou. S laďákama na X-ku jezdím cestovkou tak kolem 117 km/h (vejš už mě nebaví poslouchat ten rámus) a se sériovejma vejfukama tam mám pořád takovejch 135 km/h a připadá mi, že si motka jen tak spokojeně ševelí. 150 km/h a víc jsem tam snad nikdy neměl déle jak dvě minuty... teda myslím... nejlepší na dlouhodobý cestování bude jezdit v rozmezí mezi vibracema z podtočení a naopak vibracema z přetáčení... to si prostě člověk musí najít sám tu mez kdy se motor cítí asi tak nejlíp a u každýho Xt to bude trošičku jinak... ale jako třeba do Itálie bych jel pořád tak těch 110- 120 km/h. Možná ještě zmíním, že když jsem jezdil na nějakej polosyntetickej Shell 10W- 40, ubejval z motoru jak blázen a to tak cca 2-3 decky na 1000km. Teď jsem dolejval při stejnym stylu jízdy pouze 1,5 deci po 3000km, jedná se o ten novej Castrol POWER 1 Gps 10W- 40 

,,XTéčko? Za to bych měl nejmíň dva Trabanty." - ,,Trabant? Co to je?"
kup si este nakou ryxhlou motorku kdyz chces jezdit rychle ja ji mam taky tohla je enduro tak co chces