Ahoj, začala mi vařit tenerka rok 2011, vyměnil jsem cidlo teploty chladici kapaliny u termostatu- problém trvá, když vytahnu konektor od ventilatoru tak ventilator běží. Při chodu na volnoběh u stojícího motocyklu se začne vařit voda v expanzce, ventilator nic. Pojistka ok.
Pardon zapomnel jsem napsat, ze ventilator u chladice nesepne, proto ta vymena cidla. Domnival jsem se, že je špatné to cidlo. Pokud rozpojim konektor od ventilatoru a ten bezi, uchladi se to. Pokud odpojim kabely u cidla ventilator beží taky. Při jízdě problém není.
Má někdo nějaký tip, radu...
Tenere 660 vaří
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Tenere 660 vaří
Ahoj,
jsem trochu zmatený z tvého popisu.
V principu: tepelné čidlo dává impuls řídící jednotce - řídící jednotka pošle impuls do spínacího relé pro ventilátor - relé sepne okruh pro ventilátor
takže bych postupoval asi takto
1. kontrola čidla teploty (dle manuálu 2,28-2,63kΩ při 20°C; 0,305-0,331kΩ při 80°C; 0,138-0,145kΩ při 110°C)
2. kontrola pojistky ventilátoru
3. kontrola spínacího relé ventilátoru
4. kontrola el. vedení (skříplé či poškozené dráty)
Pokud toto máš vše v pořádku, tak se obávám, že chyba bude v řídící jednotce.
jsem trochu zmatený z tvého popisu.
tomu nerozumím - jak může běžet ventilátor, když je odpojený?když vytahnu konektor od ventilatoru tak ventilator běží
takže pokud odpojíš čidlo, tak ventilátor sepne a běží neustále? Pokud čidlo připojíš, ventilátor se vypne a nesepne se ani, když by měl (voda vaří)?Pokud rozpojim konektor od ventilatoru a ten bezi, uchladi se to. Pokud odpojim kabely u cidla ventilator beží taky. Při jízdě problém není.
jakože se to uchladí náporem vzduchu, nebo ventilátor funguje při jízdě normálně?Při jízdě problém není
V principu: tepelné čidlo dává impuls řídící jednotce - řídící jednotka pošle impuls do spínacího relé pro ventilátor - relé sepne okruh pro ventilátor
takže bych postupoval asi takto
1. kontrola čidla teploty (dle manuálu 2,28-2,63kΩ při 20°C; 0,305-0,331kΩ při 80°C; 0,138-0,145kΩ při 110°C)
2. kontrola pojistky ventilátoru
3. kontrola spínacího relé ventilátoru
4. kontrola el. vedení (skříplé či poškozené dráty)
Pokud toto máš vše v pořádku, tak se obávám, že chyba bude v řídící jednotce.
Re: Tenere 660 vaří
Odpojim ventilator v konektoru- pres externi zdroj jsem zkusil jestli bezi- pro kontrolu jestli neni chyba ve ventilatoru. Proto jsem usoudil, ze bude chyba v cidle a vymenil jsem ho. Problem s varenim pretrvaval. Potom jsem odpojil kabely od cidla a ventilator bezel. Takze zavada je jinde. Pojistka je ok. Spinaci rele jak pises- zkusim dohledat a zkontrolovat.